用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 面試後對崇真觀感有點改變
go

面試後對崇真觀感有點改變 [複製鏈接]

最初網上海選,近住所、區內排頭幾位、多學位就報名了。簡介會第一次去學校感覺很好,校舍大、語言環境好
開放日早準時到然後站了一小時聽耶穌,報教會學校就預左hard sell啦,也預期這模式會在所有場合出現,只係無想到會咁長好彩早到遲到既重要曬住聽。
到左面試日見到報告板密密麻麻既名字真係好多人報,登記後就叫到禮堂太太只能在操作曬太陽,然後就分組別排隊,可能我早到結果站了半小時先可以去面試。
我覺得點解吾開個課室比人等,無必要係操場曬太陽,既然前面未IN完無必要叫人入去排隊,可以提示先上洗手間。
   1    0    0    0

我果日好順暢喎,基本上唔駛點等,先係教堂坐一陣再去禮堂登記,無耐就上課室,前後半個鐘都唔駛。

回覆樓主:

同上一樣,我去年interview都唔使等咁耐,教堂坐一陣再去禮堂登記,好快好快就上樓in喇,係教堂連in前後50分鐘左右攪掂

Eggwong88 發表於 19-11-21 21:53
同上一樣,我去年interview都唔使等咁耐,教堂坐一陣再去禮堂登記,好快好快就上樓in喇,係教堂連in前後50 ...
請問是否只in一次,唔使in家長

luluhaha 發表於 19-11-24 12:10
請問是否只in一次,唔使in家長

只in一次,冇in家長

lemon104 發表於 19-11-20 19:31
最初網上海選,近住所、區內排頭幾位、多學位就報名了。簡介會第一次去學校感覺很好,校舍大、語言環境好
...

因為我無特別早到就覺得好smooth, 唔駛等,其實培正個d仲harsh, 未到你個time slot要企係學校門口等,如等候期間想問學校借toilet 都會俾拒絕,所以相對崇真可係學校等已經無咁harsh, 只是個人意見。

Eggwong88 發表於 19-11-24 12:21
只in一次,冇in家長
thanks

小鼠 發表於 19-11-24 18:50
因為我無特別早到就覺得好smooth, 唔駛等,其實培正個d仲harsh, 未到你個time slot要企係學校門口等,如等 ...
两日前in ymca 東涌。可以坐住睇表演又有各種咖啡☕️飲品招呼 氣氛輕鬆

YokoS 發表於 19-11-20 23:32
我果日好順暢喎,基本上唔駛點等,先係教堂坐一陣再去禮堂登記,無耐就上課室,前後半個鐘都唔駛。
...

Same
‹ 上一主題|下一主題