用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 平安福音堂幼稚園 2020/21 大家收到沙平K1 offer未呀?
go

2020/21 大家收到沙平K1 offer未呀? [複製鏈接]

2020/21 大家收到沙平K1 offer未呀?
   0    0    0    0

CatCate 發表於 19-11-20 16:10
2021/22 大家收到沙平K1 offer未呀?

2020/2021? 我仔今天收到 am waiting list

今天收到pm offer(我本身㨂pm)

Lacelace 發表於 19-11-20 22:58
2020/2021? 我仔今天收到 am waiting list

Me 2, 唔知係咪無offer既都係waiting呢

曉如1312 發表於 19-11-21 10:09
Me 2, 唔知係咪無offer既都係waiting呢

Yes

回覆 曉如1312 的帖子

如果沙平am同吳多泰am, 你會揀邊間?

回覆 ceciliakwt 的帖子

Congrats~~

CatCate 發表於 19-11-21 12:03

如果沙平am同吳多泰am, 你會揀邊間?

唔計地點同校舍大細,我會揀沙平,感覺老師好nice

兩間學校STYLE好唔一樣, 對培養小朋友良好品德, 自理能力, 邏輯思維方面, 我對沙平極有信心, 不過後者校舍太吸引, 雖然地點隔涉。

CatCate 發表於 19-11-22 10:38

兩間學校STYLE好唔一樣, 對培養小朋友良好品德, 自理能力, 邏輯思維方面, 我對沙平 ...

2間都各有優點,保良局資源都較多,可惜沙平唔揀我小朋友

曉如1312 發表於 19-11-22 10:54
2間都各有優點,保良局資源都較多,可惜沙平唔揀我小朋友
唔洗擔心! 可能有家長退返沙平學位出黎, 你小朋友waiting都入到呢!

我見到後者網頁寫住:「本園課外活動致力啟發幼兒的多元智能,自訂優質課程,提供服務學習機會,為社區表演,發掘兒童的潛能,使其得以發揮所長。幼兒歷年參與公開普通話話劇比賽、英語話劇、英語歌唱比賽、公開舞蹈比賽、故事演講比賽、中英文及普通話朗誦比賽、運動會邀請賽、水運會及美藝創作活動等,均表現優異,成績令人鼓舞。」
雖然校舍好新好大, 但會唔會需要用好多時間操練表演同埋參與各種比賽, 為學校增光同埋與同機構幼稚園競爭, 如果唔係強制性都OK, 因為幼稚園只想俾小朋友玩多D。

CatCate 發表於 19-11-22 11:12
唔洗擔心! 可能有家長退返沙平學位出黎, 你小朋友waiting都入到呢!

學校會揀選適合學生去訓練同比賽,大約一星期2堂用中午時間(每次約一小時)訓練,其實都係比小朋友增加自信心既機會,其實我有大女讀緊

曉如1312 發表於 19-11-22 11:50
學校會揀選適合學生去訓練同比賽,大約一星期2堂用中午時間(每次約一小時)訓練,其實都係比小朋友增加自 ...
正面D睇其實都係! 沙平比較少參加校外比賽, 同埋無制服團隊。揀選咩幼稚園, 幼稚園既教學方向, 學習模式, 撇除左家教, 其實某程度上選擇培育小朋友傾向成為一個點樣既人, 苦惱之處就喺呢道。
‹ 上一主題|下一主題