用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖士提反女子中學附屬幼稚園罔顧學生安全 ...
go

聖士提反女子中學附屬幼稚園罔顧學生安全 [複製鏈接]

話說我小朋友原本安排今日去聖士提反面試,但呢兩日出面環境都比較亂,交通又擠塞,教育局今朝都叫家長因應情況而自行決定停唔停課。我打電話去學校問面試會唔會繼續,個老師話會如常進行,我話而家出面環境咁樣好難黎,佢答我:無問題呀!我都返到工啦!
仲話如果今日唔去面試就無嫁喇!我聽完真係好嬲,完全覺得佢地罔顧小朋友既安全!我有另一間學校下星期先面試,但早兩日都已經通知話社會局勢緊張,安排面試改期,所以就算環境安唔安全我都唔會去呢間學校面試,十分失望!
   1    0    0    0

呢間幼稚園系咁架啦,校長又超白鴿眼,無愛心的,留返比d聖提女啦

cheunes1 發表於 19-11-13 09:16
呢間幼稚園系咁架啦,校長又超白鴿眼,無愛心的,留返比d聖提女啦

我真係唔知原來個校長係咁!唔怪之得可以咁冷血叫d人照去面試!

wingnip 發表於 19-11-13 09:21
我真係唔知原來個校長係咁!唔怪之得可以咁冷血叫d人照去面試!

我之前聽個同學媽媽講,佢個囡仲系混血bb,去interview,比張校長既相問個b認唔認到系邊個,而個校長當日帶口罩,真系痴線,佢地好興,話比入都唔會讀。淨系對d阿媽系聖提女既好d, 仲要佢都唔叫直升,好似都系得70+%入聖提小

cheunes1 發表於 19-11-13 09:26
我之前聽個同學媽媽講,佢個囡仲系混血bb,去interview,比張校長既相問個b認唔認到系邊個,而個校長當日帶 ...

下!點解可以咁白痴?!真係請我都唔讀,好彩我而家決定唔去面試,如果唔係浪費哂我d時間!

del

Del

summersnow607 發表於 19-11-14 10:47
SSGCKG 過去三日都沒有停課。堅守到最後的一刻。如果他的校長老師及學生都堅持上學,當然不接受面試改期。S ...

無惡意...但你真系覺得呢種情況下唔叫停課既幼稚園系一個正面既表現?中西區近港大喎,13號中西區仲好似十點几11點叫所有學校疏散喎。

cheunes1 發表於 19-11-14 20:05
無惡意...但你真系覺得呢種情況下唔叫停課既幼稚園系一個正面既表現?中西區近港大喎,13號中西區仲好似十 ...
所以佢跟教育局指引到14號先停課。其實好多學校都冇停課囉⋯⋯例如聖瑪嘉烈大都係到14號先停課。我亦有孩子今個星期六要考合一堂PN ,一樣照常舉行冇得改期。所以沒有啱定錯。都係到時睇情況嘗試去囉,如果去唔到都冇辦法,可能冇緣份。

summersnow607 發表於 19-11-14 22:37
所以佢跟教育局指引到14號先停課。其實好多學校都冇停課囉⋯⋯例如聖瑪嘉烈大都係到14號先停課。我亦有孩子 ...

我星期六個間k1面試要改期

呢期都應該好多智改期,,,,

無惡意...但你真系覺得呢種情況下唔叫停課既幼稚園系一個正面既表現?中西區近港大喎,13號中西區仲好似十 ...
我見到果個回覆都真係下巴跌落黎....
「SSGCKG 過去三日都沒有停課。堅守到最後的一刻。」原來係正面表現...

星期三唔單上交通係最亂,路面情況差,大人番工都有困難

我小朋友間學校(名幼)已經唔鬼理edb 無理安排,
由星期一開始已講明唔計出席率,取消常規課程
非常體諒家長同小朋友

星期三(13/11)救恩有早放

wingnip 發表於 19-11-13 09:13
話說我小朋友原本安排今日去聖士提反面試,但呢兩日出面環境都比較亂,交通又擠塞,教育局今朝都叫家長因應 ...

Horrible

smallbnooffer 發表於 19-11-15 09:52
呢期都應該好多智改期,,,,

改期係正常

Darklady 發表於 19-11-15 13:07
我見到果個回覆都真係下巴跌落黎....
「SSGCKG 過去三日都沒有停課。堅守到最後的一刻。」原來係正面表現.. ...

我都o左咀,明明就係罔顧小朋友既生命危險,都可以講到間學校好好
睇完佢留言我以為我自己小題大做,好彩都好多人認同

本身我15號in,之後改左期去21,依家再改去左26

好彩你冇去,浪費時間
‹ 上一主題|下一主題