用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林護和荃官不知如何選擇?
樓主: gznoc
go

林護和荃官不知如何選擇? [複製鏈接]

gznoc 發表於 20-12-31 10:43
回覆 kiwi2007 的帖子

謝謝各位街坊的回答,我决定把荃官放自選1,林護放第二。其他校網的學校考察過,津 ...

入得荃官,半隻腳已經入左3大。只要自己冇跌 watt 再加多D自主學習,肯定有一段精彩的中學生涯。到時再上嚟多D分享番呢間新界西龍頭霸主的點滴,好讓大家對呢間頂尖官中特色知多D,又可以減少某些家長對官校的過敏反應/偏見/誤解。買定香檳等3月尾放榜!Congratulations

kiwi2007 發表於 20-10-3 15:46
荃官喺荃灣區一台獨大左五十九年,有歷史又有業績,暨無敵又寂寞,根本無得輸亦無輸過。但係去到自行填表時 ...

當年就係自一林護,自二QC ,因為較喜歡男女校,而且我自己讀官校,知道官校的問題,加上當年聽了林護的升中簡介會深被陳校長吸引(不過佢已退休)。

cornelius 發表於 20-12-31 16:16
當年就係自一林護,自二QC  ,因為較喜歡男女校,而且我自己讀官校,知道官校的問題,加上當年聽 ...
我哋當年都有報林護呀還有就是MCS,朋友落力說服我放MCS自一。如果林護加MCS校舍,就無敵了。

回覆 mini5765 的帖子

是咪必須簡一種樂器來學?因為我小朋友唔多中意音樂

b3410 發表於 20-12-31 17:19
我哋當年都有報林護呀還有就是MCS,朋友落力說服我放MCS自一。如果林護加MCS校舍,就無敵了。
...
我哋學校有MCS嘅校園都會好無敵
‹ 上一主題|下一主題