用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 英語教材介紹
go

英語教材介紹 [複製鏈接]

小朋友3歲,做語言測試有k2-k3英文程度,老師懷疑是資優,因為佢坐唔定,出面中心都唔收佢,所以想買英語教材自己教,救介紹?
   1    0    0    0

bearbear325 發表於 19-11-8 17:13
Wowwwww 資優學野好快, 不過要小心情緒管理, 加油~~~
我仔用dr max 用咗2年,  咁佢套教材係會有解釋d 英文 ...
其實我都係有興趣dr max ,好難用咩?你果時買左幾錢呀?

lingming44 發表於 19-11-8 23:15
其實我都係有興趣dr max ,好難用咩?你果時買左幾錢呀?

我去聽過簡介,我覺得麻麻地。

我帶埋我女去,個sales show套教材,我女全部做到。我女不是語言資優,在普通私幼教剛讀完PN。

之後,個Sales 見我女做到,就專登拎高幾個level比我女,我女當然係做唔到。個Sales就落嘴頭sell我。話,她做唔到,要加強訓練。

我反而有興趣你所謂嘅資優係邊度評估出嚟。

如果真係資優,播youtube,用ORT伴讀,其實已經好夠。

個人經驗,用幾萬蚊買套教材,不如找個好嘅私補老師一對一教。

lingming44 發表於 19-11-7 00:24
小朋友3歲,做語言測試有k2-k3英文程度,老師懷疑是資優,因為佢坐唔定,出面中心都唔收佢,所以想買英語教 ...

其實點知係k 2 3 level

受到警告
‹ 上一主題|下一主題