用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有有仔女2020年去紐西蘭讀Year 9/10?
樓主: 莎莉媽
go

[澳紐] 有有仔女2020年去紐西蘭讀Year 9/10?   [複製鏈接]

回覆 Crabtree 的帖子

學校會給你STUDENT NO AND PASSWORD..下載APPS ...REGISTER 後會自動LINK 去你學校
因為我係申請 GUARDIAN VISA 同去..
不知這些會給你仔女的 HOMESTAY OR PARENT

有些NOTICE 學校也會發EMAIL 通知的其實你直接問INTERNATIONAL OFFICE 有無PARENT PORTAL 便可以了

你阿女開學了嗎?

我地23 號到NZ , 學校要我們在家 14 天後才可以上學..(雖然我們沒去過中國, 他們解釋怕在飛機上感染)

lucia6119 發表於 20-2-4 11:26

學校會給你STUDENT NO AND PASSWORD..下載APPS ...REGISTER 後會自動LINK 去你學校

你係咪話SchholAppsNZ?

8-)

anitawong21 發表於 20-2-4 14:40
你係咪話SchholAppsNZ?

SchoolAppsNZ唔洗login,  係唔係講緊Kamar?

bbba05 發表於 20-2-4 14:55
SchoolAppsNZ唔洗login,  係唔係講緊Kamar?

其實我同佢入過SchoolAppsNZ睇過,但搜唔到St Hilda’s出嚟,St Hilda’s應該冇用SchoolAppsNZ。
8-)

anitawong21 發表於 20-2-4 15:29
其實我同佢入過SchoolAppsNZ睇過,但搜唔到St Hilda’s出嚟,St Hilda’s應該冇用SchoolAppsNZ。
...

Haha,  我都check過,唔單只冇 SchoolAppsNZ, Kamar都唔見有

bbba05 發表於 20-2-4 15:35
Haha,  我都check過,唔單只冇 SchoolAppsNZ, Kamar都唔見有

有Kamar,但放咗入student homepage,可能都係學生用

bbba05    發表於 20-2-4 16:48
8-)

回覆 anitawong21 的帖子

yes, u are right

謝謝你! 我問了international Director, 原來她已send了email比我的agent.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

lucia6119 發表於 20-2-4 11:37

有些NOTICE 學校也會發EMAIL 通知的其實你直接問INTERNATIONAL OFFICE 有無PARENT P ...

我女27/1開學了,我地17/1到了奧克蘭,但學校都要求阿女每天到校要量體溫。
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我女24/1到nz,但無要求隔離,不過佢昨天肚痛到流晒汗,比人踢佢返sick room, 衰野應該水土不服,疴左兩次😫叫佢煲左水先飲佢又唔信,上次去兩個月都試過嫁啦,都係唔識死既...
新西蘭是否暫時未有個案?

頭先呀女講,佢地有小提琴班,一星期三天,免費的

1973 發表於 20-2-5 04:19
我女24/1到nz,但無要求隔離,不過佢昨天肚痛到流晒汗,比人踢佢返sick room, 衰野應該水土不服,疴左兩次& ...

未有呀

1973 發表於 20-2-5 06:52
頭先呀女講,佢地有小提琴班,一星期三天,免費的

好正噃。(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

今早同呀女傾過,11班對佢黎講比較淺,佢要求轉12班,學校現在考慮中

1973 發表於 20-2-6 13:45
今早同呀女傾過,11班對佢黎講比較淺,佢要求轉12班,學校現在考慮中

你女在港讀中幾?阿女都要求轉某d科!

Crabtree 發表於 20-2-9 14:20
你女在港讀中幾?阿女都要求轉某d科!

香港讀中五,原先讀11班係怕佢追唔到同聽唔明英文,今日國際組已確認佢可轉12班,佢報左音樂,我睇pass paper 都幾深,呀女求助中,其餘bio 佢努力啲都應該ok, 加左中文班是拎分的,數學佢能力應付到

我女都讀year 11, 都係怕未試過考NCEA,唔敢讀高一班,但畢竟數學真係太淺,上堂話好悶。原本想將Chem 升level 2, 但又想keep番原本science, 最終學校話唔可以這樣,唯有照上,science 暫時都淺易。Year 12中文有得揀, 有分加,我唔覺我女學校有得揀嘅?
另外我女都有選music

Crabtree 發表於 20-2-10 14:38
我女都讀year 11, 都係怕未試過考NCEA,唔敢讀高一班,但畢竟數學真係太淺,上堂話好悶。原本想將Chem 升le ...
中文係自修的,應該可以,我女轉左,音樂老師叫佢試幾堂先喎⋯⋯都先視像,佢話啲local 生會無啦啦爆喊home sick,但轉頭又玩過,佢覺得好攪笑😛
我家隻貓聽到佢把聲但見唔到佢個人,周圍搵佢,好攪笑😆

1973 發表於 20-2-11 20:17
中文係自修的,應該可以,我女轉左,音樂老師叫佢試幾堂先喎⋯⋯都先視像,佢話啲local 生會無啦啦爆喊home ...

Same, 我都有養貓,同女FaceTime 時隻貓聽到佢把聲周圍望(emoji)
我女明天第一次上私人鋼琴班thru學校搵,不過原來要自己miss課堂來上,我地唔想咁樣上。
請問怎搵music pass paper?

‹ 上一主題|下一主題