用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 點樣選擇劍橋英語YLE補習班?
go

點樣選擇劍橋英語YLE補習班? [複製鏈接]

唔知有冇家長幫小朋友報過劍橋英語YLE?小朋友今年小二,想佢打好英文基礎,但又唔知應該俾佢讀啲乜……朋友話佢個仔有keep住考劍橋英語個試,仲話讀完英文有進步!下面個網列哂咁多級別逐個介紹,但係都係未知報邊個補習班最好,大家可唔可以分享下?

https://blog.amazingtalker.com/zh-hk/hk-eng/hk-yle-courses/21349/

0    0    0    0

回覆 Anthea0313 的帖子

試下DOWNLOAD MOVER卷做或上BC做測驗(ONLINE)

多謝你嘅回覆!有試過同佢做卷,不過自己唔太知點教......所以諗住睇下有冇補習班可以俾小朋友浸好英文,順便考埋YLE

回覆樓主:

我囡也是小二,暑假時在現X小X士上劍橋英語暑期班,一星期上三堂,每次1小時,共上12堂,之後考Starters ,剛剛收到成績表,考獲滿分。拿成績表時我們都很驚喜。

現在準備聖誕假期後再上課,目標考Movers 。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

回覆 YY(芝芝媽咪) 的帖子

小三MOVERS小四FLYERS
小五KET。。。。 可以去面試中學用

MandyShek 發表於 19-11-8 18:42
回覆 YY(芝芝媽咪) 的帖子

小三MOVERS小四FLYERS

我仔小四,剛派Flyer成績。希望考中學有用。

回覆樓主

恕我直言,Flyers cert去考中學應該無乜幫助
小一小二,甚至K3考 Flyers........
‹ 上一主題|下一主題