用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問如何令英文進步?
樓主: 教育皇后
go

請問如何令英文進步?   [複製鏈接]

LeoChung_FB 發表於 19-11-22 23:17
我鍾意睇PEWDIEPIE!!不過有粗口
你同我仔一樣. 佢最鍾意睇PEWDIEPIE同T-series的鬥爭, 都唔明有乜好睇.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 pccw2017 的帖子

Pewdiepie 同 T Series 係 獨立創作人 VS 大公司嘅鬥爭。T Series 係靠錢同藝人,日日出 20+ 影片,Pewdiepie 係自己一個處理頻道(雖然剪接有人幫手,但影片 idea、錄影都係佢),能夠走到 100 M 訂閱,實屬不易。佢呢個里程埤係向世界證明,唔一定大公司先可以做到,一個人的力量也可以達到。Pewdiepie 今日得到嘅一切,唔係好似 T Series 咁,平步青雲。本身 Youtuber 係被傳統媒體鄙視,佢仲曾經畀人鬧歧視、發言失誤(其實都係 irony 同 sarcasm,但唔係好多人睇唔出),Youtube 亦經常對佢苛刻。Pewdiepie 就係 Youtube 嘅先鋒,冇佢冇今日千千萬萬個 Youtuber。
不過呢場 N 個月前結束喇,已經係 cold tea(tea 即係 gossip/drama)。上幾個禮拜係兩大 Youtuber Jeffree Star、Shane Dawson 出嘅化妝品。唔係講笑,我同內地朋友去過試 Jeffree Star 啲產品,真係一流,好過唔少名牌化妝品。佢兩個都係極具爭議性,都係經歷過高低。

上兩個禮拜係 KSI VS Logan Paul 2,呢場先精彩。美國 Logan Paul 17 年 1 月 1 號 upload 左日本青木原影片,冇打格仔咁影了結生命嘅人,畀人插到飛起,佢頻道仲係主要畀小朋友睇。英國  KSI 就叫佢黎一場 boxing 比賽。第一次 18 年打和,第二次 KSI 贏。KSI 除左救左 Logan Paul 事業,仲令到全球傳媒改變對 Youtuber 嘅態度(香港完全零消息,但外國真係如火如荼),同埋介紹 boxing 呢項運動畀更多人。宣佈結果嗰陣我都激動到想喊。我本身都對 boxing 零認知零興趣,依家明左好多。

不過唔係咁多家長知道同理解呢啲 Youtube 盛事,畢竟大部份都係外國,香港啲 Youtuber 完全係微不足道,雞毛蒜皮。

1998Ruby1998 發表於 19-11-27 04:35
回覆 pccw2017 的帖子

Pewdiepie 同 T Series 係 獨立創作人 VS 大公司嘅鬥爭。T Series 係靠錢同藝人,日 ...
咁我仔咪走得好前 !?

醒目開學勳章

pccw2017 發表於 19-11-27 11:46
咁我仔咪走得好前 !?
佢話你仔睇嗰啲已經算舊喎。。。

bobbob 發表於 19-11-27 12:41
佢話你仔睇嗰啲已經算舊喎。。。
咁我都係講緊D舊事
‹ 上一主題|下一主題