用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 比私教游水教練呃錢!
go

[其他] 比私教游水教練呃錢! [複製鏈接]

本人比左$3600(9堂)1對1教仔仔游水,個女教練第三堂開始放飛機,每次都話取消又唔補堂,直到第5堂上課,竟然見到佢係一對二教, 由得我個仔喺泳池到浮沉!

最嬲係中途聽家長講,原來佢要離開香港,好快返加拿大!但佢完全冇主動通知我,根住完全唔聽電話,唔覆訊息,仲封鎖埋我同老公!餘下幾堂嘅錢白白冇咗!重點係我覺得佢由始至終都係諗住呃我錢!冇諗住教!

都唔知可以點做!?報警唔知有冇用!?

教練名為:Jennifer Chu 曾於史丹福教但因操守問題被炒

專頁:https://www.facebook.com/%E6%B7%BC%E6%B7%BC-313714312907479/

0    0    0    0

回覆 bape0060 的帖子

真是很過份...經一事長一智, 如果是私人教練或私人補習, 最好是熟人介紹或有好名聲.  儘量每堂付款, 上得一兩堂雙方也滿意才每月付.  私人游水教練好少要一次付9堂咁多

今次已經是熟人介紹,但此教練應該是存心欺騙,否則一次過不會收9堂$,雖然好嬲並已報警,但會是一個教訓!

bape0060 發表於 19-10-8 13:53
今次已經是熟人介紹,但此教練應該是存心欺騙,否則一次過不會收9堂$,雖然好嬲並已報警,但會是一個教訓! ...

被人呃錢梗係嬲,不過除咗報警,都無乜可以做。

我以前試過類似,教練話等錢用,一時心軟就一次過比咗10堂。之外每次約上堂都超級困難,好心幫人結果害自己  

bape0060 發表於 19-10-6 14:33
本人比左$3600(9堂)1對1教仔仔游水,個女教練第三堂開始放飛機,每次都話取消又唔補堂,直到第5堂上課, ...

幾時再返嚟
有冇問下其他人有冇一齊受騙

crystal媽咪 發表於 19-10-12 16:14
幾時再返嚟
有冇問下其他人有冇一齊受騙

係加拿大樂而忘返?

Poyau 發表於 19-10-13 15:36
係加拿大樂而忘返?

係著草返加拿大

‹ 上一主題|下一主題