用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 請問有冇4歲4個月小朋友去過做健康院test,如何登記或是 ...
go

請問有冇4歲4個月小朋友去過做健康院test,如何登記或是否需要輪侯?? [複製鏈接]

請問有冇4歲4個月小朋友去過做健康院test,如何登記或是否需要輪侯??

Re: 請問有冇4歲4個月小朋友去過做健康院test,如何登記或是否需要輪侯??

你個小朋友test乜?
今個月我個女先驗完眼,係3歲做健康檢查時叫我個女足四歲就返去再驗眼
約期方法係打去健康院,約日期同時間,去到唔駛等好耐,基本上準時

醒目開學勳章

Re: 請問有冇4歲4個月小朋友去過做健康院test,如何登記或是否需要輪侯??

我囝囝舊年3歲都有做到健康院做檢查,但係今年4歲都要再去健康院做檢查同驗眼

照我所知6歲前都可預約到健康院做健康檢查的,你可打電話到你就近的健康院查詢. :wink:

我上次2歲去健康院做完test後,佢叫我4歲再去約喎,咁我問姑娘點解有d人3歲就要去做呢?(我聽呢度d媽咪講),姑娘話新制係取消左3歲個test,要到4歲先再來喎(除非要特別跟進啦)!

不過,姑娘話都要睇每一區唔同架,可能有d區都仲係用緊舊制喎???
‹ 上一主題|下一主題