用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 B1想選莫慶堯/基崇
go

B1想選莫慶堯/基崇

因為住附近,唔想去太遠B1女想選莫慶堯/基崇
仲有冇其它選擇

cc123456 發表於 19-9-18 05:55
仲有冇其它選擇

B1選莫慶堯浪費左,如果係B1生寧願遠少少入間較好學校好d

st Margaret 都近

仲有冇其它選擇
崇B2,我學校今年有幾個B2中至尾的都入到,莫好似係B2尾至B3頭的,如果B 1女喺深水埗唔使揀到咁差,大個女了,搭幾個字車唔係好遠,建議搵間好啲,要讀六年的,讀書風氣好啲,升大學率高啲,有條件揀好啲,唔好自動棄權嘥咗佢

識得一個band 1入,有獎學金,唔洗俾學費

我覺得band1至少入大雄吧,band2頭且又不算遠~

回覆樓主:

其實,中一都開始大,要學下獨立,band 1女生真有好多選擇,搭兩三個站車真的不算好遠,無謂之後後悔

有同呀囡傾這間(上智/銘賢)係咪程度差唔多,女校冇男仔爭,係咪易入啲呢?
PS.冇任何校內外獎.

仲有冇其它選擇
B1學生,係都揀德雅九真培道先啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主:

識人Band 1入基崇, 原因係近屋企和怕大抽獎。

仲有冇其它選擇

上智

bbchoi 發表於 19-9-24 14:42
識人Band 1入基崇, 原因係近屋企和怕大抽獎。

我都識人band1入,鐘意基崇校風好,關愛學生。
url=http://www.TickerFactory.com/]

carmenlook 發表於 19-9-18 09:28
崇B2,我學校今年有幾個B2中至尾的都入到,莫好似係B2尾至B3頭的,如果B 1女喺深水埗唔使揀到咁差,大個女了 ...
我仔都B1尾B2頭, 想試基崇, 但見佢CRITERIA著重活動同服務, 呢D我仔無乜.  所以都唔知試唔試好

紫翹 發表於 19-10-3 16:47
我仔都B1尾B2頭, 想試基崇, 但見佢CRITERIA著重活動同服務, 呢D我仔無乜.  所以都唔知試唔試好 ...
放心試.. 佢地面試D 老師好好
何況試左無壞, 吸收下經驗也好

咁又係,帶小朋友去下開放日,睇佢鐘意邊間。中學仲有冇Happy School?

紫翹 發表於 19-10-3 16:47
我仔都B1尾B2頭, 想試基崇, 但見佢CRITERIA著重活動同服務, 呢D我仔無乜.  所以都唔知試唔試好 ...

放心試, 我識一個上年B1尾B2頭女仔冇咩服務課外活動都有OFFER, 不過佢操行一直A

naicha 發表於 19-10-4 09:45
放心試, 我識一個上年B1尾B2頭女仔冇咩服務課外活動都有OFFER, 不過佢操行一直A

...
我仔操行只是B+

回覆 bearcat2003 的帖子

上智原來競爭好大,要B1頭先有得唸。無B1頭又冇特異功能,陪跑多啲。
唔想嘥左自行位。

carmenlook 發表於 19-9-18 09:28
崇B2,我學校今年有幾個B2中至尾的都入到,莫好似係B2尾至B3頭的,如果B 1女喺深水埗唔使揀到咁差,大個女了 ...

請問係咪咁勵志?真係B2中-尾入到基崇?阿細出年想考

hkpapa852 發表於 19-9-24 08:26
B1學生,係都揀德雅九真培道先啦!

你覺得培道難考D定基崇難考D?