用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大埔迦密柏雨/沙田林裘謀
樓主: Cliokohonda
go

大埔迦密柏雨/沙田林裘謀 [複製鏈接]

斑馬 發表於 19-9-12 19:04
回覆 Cliokohonda 的帖子

好奇一問,點解B1成績唔揀返油尖旺,而選擇大埔沙田區呢? ...

沙田勁過大埔

Cliokohonda 發表於 19-9-12 17:09
油尖旺b1ab 仔 自行邊間機會大d ?
1ab唔駛考慮呢兩間喎!
九華,沙培,銘賢,華英,迦密甚至曾呂崇都得啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Cliokohonda 發表於 19-9-12 19:54
想揾男女校...
沙田區大抽獎時放晒堆英中再補間胡忠,應該最差都係入胡忠啫。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Cliokohonda 發表於 19-9-12 21:15
感謝!呈二後帶阿仔看看,對CPU很感興趣... 希望校長感到我家的誠意。
...

CPU出名係jail,而且多年嚟只公佈3322率同入U率,成績好可能和同系既迦密主恩一樣,高3322率和入U率既B1B中學。

hkpapa852 發表於 19-10-2 19:08
CPU出名係jail,而且多年嚟只公佈3322率同入U率,8成績好可能和同系既迦密主恩一樣,高3322率和入U率既B1B ...

多謝意見,看看呈二後再作打算,暫時傾向揾間校風嚴及英文lv5過30%既中學……

Cliokohonda 發表於 19-10-2 23:49
多謝意見,看看呈二後再作打算,暫時傾向揾間校風嚴及英文lv5過30%既中學……
...

咁恐怕只有保一同張祝珊啱妳心水
銘賢類似,但成績未達妳要求
‹ 上一主題|下一主題