用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UK visa admin review
go

UK visa admin review

有冇人做過?成功率有幾高?係咪真係要等28日先會有回覆?

WoonMan 發表於 19-8-16 19:33

請問有冇jm有經驗(emoji)(emoji)

係咪result出左有問題?之前有家長申請reject左可以28日上訴,唔清楚係咪呢種admin review....

或者你講多少少睇下有無其他家長可以分享?

YuYuMother 發表於 19-8-17 15:00
係咪result出左有問題?之前有家長申請reject左可以28日上訴,唔清楚係咪呢種admin review....

或者你講多 ...

Visa reject咗。唔想留個reject記錄。所以做admin review.

WoonMan 發表於 19-8-17 15:31
Visa reject咗。唔想留個reject記錄。所以做admin review.

八掛問吓,點解會rejected?  
其實係一家四口子

WoonMan 發表於 19-8-17 15:31

但review要28日,趕得切開學嗎?

我係文件問題拒絕左。就係怕佢用足廿八天,所以當新証申請普通証,今天收到護照。亦證明曾經被拒絕係冇拖慢左進度。不過申請review 就吾知會幾耐

我拒絕原因係漏左TB兼份CAS有問題,什麼問題The Taylor 冇答我亦冇追問,他們立即出一份新CAS給我,重新申請,趕到開學。你盡快決定了,如果當新申請就要去排隊兼付快證費

一家三口 發表於 19-8-17 15:55
八掛問吓,點解會rejected?

佢話我冇交TB證明.  亞仔係返嚟放暑假所以agent話唔使再做TB test. 應該上去申請嗰時交張BRP卡.

我想去申請嗰陣counter個男仔話唔使交張BRP卡.  我哋俾佢、佢俾返我.  就係咁reject咗 !

我依家都可能趕唔切開學. 不過agent同學校同埋我自己都想做review.  唔想留reject記錄. 我都唔知自己啱唔啱!

所以我想知道有冇人有經驗關於admin review

WoonMan 發表於 19-8-17 17:11
佢話我冇交TB證明.  亞仔係返嚟放暑假所以agent話唔使再做TB test. 應該上去申請嗰時交張BRP卡.

我想去 ...

明白. 但唔係 離境唔足6個月 不用TB 咩。

真係好亂
其實係一家四口子

一家三口 發表於 19-8-17 17:13

真係好亂

唔使再做TB. 但係交張BRP卡. 我都係依家先知

一家三口 發表於 19-8-17 17:13

真係好亂
係additional information 寫清楚因為係英國讀書超過半年,回港幾多個月,所以不用做tb test. Upload brp, boarding pass等。

cow 發表於 19-8-17 17:22
係additional information 寫清楚因為係英國讀書超過半年,回港幾多個月,所以不用做tb test. Upload brp,  ...

我都吾明個staff做乜嘢話吾需要

醒目開學勳章

WoonMan 發表於 19-8-17 17:11

我想去 ...

我的agent提我們要在extra information一項注明如圖上的解說, 另外我有提供暑假回港的boarding pass副本

醒目開學勳章

WoonMan 發表於 19-8-17 18:07
我都吾明個staff做乜嘢話吾需要

BRP證明不到學生有否離開英國多過6個月

3b 發表於 19-8-17 18:21
BRP證明不到學生有否離開英國多過6個月

但係agent嘅意思如果當時職員有收BRP就會冇問題

醒目開學勳章

WoonMan 發表於 19-8-17 18:31
但係agent嘅意思如果當時職員有收BRP就會冇問題

BRP上沒有任何蓋章, 未知簽證部門會否查閱出入境記錄, 況且出境亦沒有出境印章在護照上, 最直接方法應該是自行在申請表上申報並提供boarding pass。