用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 寄宿學校,所有衣服要落名
go

寄宿學校,所有衣服要落名

寄宿學校,所有衣服要落名

不過好頭痕,多深色衫,用日本制的油性筆(箱頭筆)直接寫上洗完退色,用淘寶中國貨會不會d色反而永久d?

而訂製咗熨貼的又有脫落的情況

除縫名的方法,請問大家有冇其他方法提供?
我女今年9月第一年海外寄宿,時間好緊迫,唔該哂

http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp
Alternatively, you may have the label ready and ask the school to sew it for you. In average, 1 pound each label.

回覆樓主:

我是淘寶訂熨貼 , 兩邊再補幾針 。

差唔多好似 要處理 , 我女 早幾年去讀書時, 當時未訂熨貼 , 每晚飯後逐個名貼 每件內衣褲 、襪 、 衣服人手縫上去,當時真係慈母手中線 !

horace_hywong 發表於 19-8-15 11:15
http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp
Alternatively, you may have the label ready and ask the school  ...

資料有用,唔該哂呀

katrinafu 發表於 19-8-15 11:35
我是淘寶訂熨貼 , 兩邊再補幾針 。

係喎,唯有煩d補多幾針

日本買果d可水洗筆我自己起屋企試過,效果不理想化曬,基本上校服就校服商可以在訂校服時幫你連埋名上去,但其他衣物床單果d我起joinlabel到訂,不過你預起碼10個工作天即2星期至可以收到。