用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Babington: 升小一,English Ladder (Step3M3) vs RWI ( ...
go

Babington: 升小一,English Ladder (Step3M3) vs RWI (purple)? [複製鏈接]

二選一,哪一個課程對小學英文學習較有幫助?
   1    0    1    0

我仔仔升小二,小一時他同時上English ladder 和RWI. 但因為今年沒有時間讀哂兩個課程要二選一。所以我最後都選擇English ladder!
English ladder 應該是比較適合小學英文課程,上到step4是1.5小時.
也開始教運用mind map寫作,我本人覺得幾好

我也有興趣了解多一些English ladder,可否再講多一些English ladder 的內容?

回覆 jantan28 的帖子

今晚pm你

CnD 發表於 19-8-9 19:00
二選一,哪一個課程對小學英文學習較有幫助?

升小一先上purple 嗎?
好似學得好慢...

回覆 testher 的帖子

係,有點慢😪

回覆 ICYSIT2017 的帖子

請問小朋友上RWI到什麼顏色就停了.我小朋友今年9月上小一, 會開始上橙色. 本身另外有上MoXXy TrXX 的1.5小時週末小小猴, 但擔心上小學後沒有太多時間上堂, 想問RWI上到什麼程度停比較好, 謝謝.
另外亦想多了解Ladder的課程, 十分感謝.

回覆 CnD 的帖子

請問你係邊區上Babington?

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

受到警告

受到警告

黃埔分店個manager好唔掂,乜都話唔得...
朋友refer又話只限三日,之後唔會有rfer減一百
補堂又叫我自己打去其他center話
0services.....其他center十分nice and helpful.....有錢都唔會去黃埔讀.....行政好大問題⋯⋯加上朋友都有投訴佢都係態度唔好無禮貌!

回覆 ICYSIT2017 的帖子

唔好意思!麻煩你都可唔可以分享埋Eng ladder俾我。唔該你.還有,你覺得C&W又好唔好呢?
‹ 上一主題|下一主題