用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Jupas留位費-註冊一問
go

Jupas留位費-註冊一問 [複製鏈接]

想問如果8月5日公佈後比左留位費,係咪要註冊左先?定等覆核結果後選完再註冊?
   4    0    0    0

在 6/8 下午5時前一定要交留位費用$5000,而訴結果在 7/8 出,若成績成功升級,可再交選科次序,詳情可查看今天聯招處發出的電郵。

djf 發表於 19-8-1 09:44
在 6/8 下午5時前一定要交留位費用$5000,而訴結果在 7/8 出,若成績成功升級,可再交選科次序,詳情可查看 ...

明白留位費安排,但不清楚註冊是否等覆核成績後?
I love my dear husband and dear daughter.

醒目開學勳章 王國長老

https://www.jupas.edu.hk/tc/applicants-user-guide/reconsideration-of-application-based-on-upgraded-hkdse-examination-results-on-subject-levels-grades-after-rechecking-and-remarking-rr-results/13-request-for-reconsideration-of-application-based-on-rr-results/13-1/
睇片

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

就算沒有接受main round offer,只要dse有升grade,一樣可以再申請修改選擇

醒目開學勳章 王國長老

我認我8, 終於忍唔住打左去jupas office問(要讚一讚, 職員非常專業及幫忙)
1. main round offer, 如在限期前無交deposit, 係當作已放棄, 重複, 當作已放棄; 就算之後check卷有升分, 都唔會再派果一科
2. 有main round offer, 無論有無交deposit, 當dse升分後, 系統會自動開啟俾學生改選
3. 今年dse分數唔會咁快在系統上反映, (即咩學生輔導會會員可以睇到每一個收生分數果種, 唔會咁快睇到2019收生分數), 所以, 學生改選時, 係無得望住今年每一個收生分數黎決定點改
4. 院校/果科收唔收, 係院校自己決定, 唔一定100%只睇DSE分數, 有機會會睇埋其他表現, 包括面試, 其他成就等; 所以改選後, 學生有機會被邀請去院校面試
5. 排位高過"最低分入學"果個就要收, 原則上係真嘅, 但如上, "分數"唔係只指DSE

Charlotte_mom 發表於 19-8-1 12:03
我認我8, 終於忍唔住打左去jupas office問(要讚一讚, 職員非常專業及幫忙)
1. main round offer, 如在限期 ...

知道,thx
I love my dear husband and dear daughter.
‹ 上一主題|下一主題