用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!沙田樂基am vs joyful am 今日要覆
go

急!沙田樂基am vs joyful am 今日要覆

小女本身今年joyful k1 am英普班 ,剛收到樂基call waiting am 英粵班,想問大家意見,邊間會好d?謝謝

katy_pig 發表於 19-7-30 14:08
小女本身今年joyful k1 am英普班 ,剛收到樂基call waiting am 英粵班,想問大家意見,邊間會好d?謝謝 ...

樂基

回覆 子恩 的帖子

Why?

小女本身今年joyful k1 am英普班 ,剛收到樂基call waiting am 英粵班,想問大家意見,邊間會好d?謝謝 ...

你最後揀咗邊間呀?

樂基,今次停課學校安排好好

Joyful for sure, 英普班唔洗外補,加上老師有愛心

EdithCc 發表於 20-4-29 10:45
Joyful for sure, 英普班唔洗外補,加上老師有愛心

樂基一樣唔洗外補

樂基k1英粵到k2 & k3好似都會變做英普,學術黎講兩間比較應該樂基好少少,joyful嘅英文語境相對好少少但比較啱升IS

kimlam953 發表於 20-4-29 09:07
樂基,今次停課學校安排好好
停課期間學校有咩安排? thx

kisani 發表於 20-4-29 16:12
停課期間學校有咩安排? thx

由二月起每日有四五條片,有中英數sports experiment story time phonics 拼音 etc, 每日照樣有兩三樣功課

三月起每星期有四日soon 每次20分鐘,我wfh都聽到老師上堂,感覺到老師好用心教。

二月起唔洗交校車費
五月及六月學費全免
印象中駿景個邊仲會安排暑假補課

kisani    發表於 20-4-29 17:31

坦白講我小朋友由n讀到而家快4年,我好感激樂基嘅教導架。即使碧濤就快close, 無左k1學生(因過晒駿景)但好多老師仲係到,即使佢地無班要教。好深深感受到學校為左學生安穩過渡而不惜工本留住這些老師。

Joyful 每星期都有幾條video 包括中英數art work, sports n music 咁。
三月開始有zoom每星期3日每次35mins; 4月開始每星期4日每次30mins
每星期有art work materials 和學習包,比家長返去教和同小朋友做手工。制作算精美。
學費就二月半費,之後的月份要交足,但好似都會有少少減。
暑假有安排補課和活動至8月中(如果復到課的話)
學校比我感覺好有心,好有誠意,畢竟現在的情況無人可以預計到。

kimlam953 發表於 20-4-29 16:50

由二月起每日有四五條片,有中英數sports experiment sto ...
5,6月免學費咁會繼續有video同跟學術嗎?

kisani 發表於 20-4-29 17:33
5,6月免學費咁會繼續有video同跟學術嗎?

會呀。本來打算復課嘅話5-6月每星期六都補課直到暑假,而家恐怕無啦