用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中平均分70分以上有冇全級頭10內?
樓主: LeoChung_FB
go

初中平均分70分以上有冇全級頭10內?   [複製鏈接]

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:02
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我女都仲未學識完全自學態度, 有D擔心, 測考都仲係要我出聲叫佢開始溫習, 至郁手

咦?我記得妹妹頭好勤力㗎喎?

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:02

我女都仲未學識完全自學態度, 有D擔心, 測考都仲係要我出聲叫佢開始溫習, 至郁手
平時睇你回覆女女已經做得唔錯啦,學校功課多測考又深,好難做到完美。中一/中二仲係密月期,中三選科就要加把勁啦。

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 09:02
你女女間學校係深,有咁嘅成績已經唔錯啦。

妹妹頭有兩個學霸best fd壓力係大D

洋蔥頭媽咪    發表於 19-7-25 09:11

回覆 little_yolky 的帖子

佢係好勤力, 只係開波一下要我叫, 之後佢就會讀到天番地覆, 又係要我叫佢停果隻, 佢試過全日未出過房門, 溫書做NOTES, 我以為佢暈左忝

LeoChung_FB 發表於 19-7-25 02:30
如題,分享一下你地學校70分以上有冇頭10名。我識得有個friend,佢平均分69.xx全級第九,讀救恩書院。我成 ...

阿女班級一嗰個平均分80.x, 佢班應該全級10內都有70分, 亦可能級9,級10平均分係69.x分, 佢8唔到咁多名同學平均分。佢8到級5內平均分, 只知級3,4,5平均分只差0.0x - 0.1分

王家爸爸 發表於 19-7-25 09:01
分數只反映試卷既深淺,同個別學生叻唔叻關係唔大。

你都講得啱,可能因為咁所以我仔學校冇平均分,只有每科級排名。我仔有十科級名次都在級五內,所以總排名就可以好前。

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:13
回覆 little_yolky 的帖子

佢係好勤力, 只係開波一下要我叫, 之後佢就會讀到天番地覆, 又係要我叫佢停果隻 ...

佢係咪個開關制有問題?修理一下好

little_yolky 發表於 19-7-25 09:47
佢係咪個開關制有問題?修理一下好
可能係呀媽太緊張啦

洋蔥頭媽咪 發表於 19-7-25 09:40
你都講得啱,可能因為咁所以我仔學校冇平均分,只有每科級排名。我仔有十科級名次都在級五內,所以總排名 ...
係啊, 我仔學校前1/3個平均分數都係六十幾, 因為太多科炒埋一碟, 其實真係冇咩意思, 如果好似你地有每科級排名都幾好, 可以睇清楚自己強弱.

洋蔥頭媽咪    發表於 19-7-25 19:45

BINGO, 我女話我太早叫佢溫, 佢諗住既SCHEDULE 都未開始, 我就出左聲

回覆樓主:

冇,71分去到級40, 不過間間學校不同

小朋友學校級十內平均分85以上

little_yolky 發表於 19-7-25 08:54
⋯⋯咁真係⋯⋯
其實阿女小學都係咁,兩個best fd一個級一、一個級四
...

唔記得恭喜你大女添!恭喜曬,嗰間區內幾乎個個女女都想入  

我班 best friend 全部都考得好好,10 個都同班又都 200 人考級 20 內。我最差。

1998Ruby1998 發表於 19-7-25 11:21
唔記得恭喜你大女添!恭喜曬,嗰間區內幾乎個個女女都想入   

我班 best friend 全部都考得好好,1 ...

多謝晒,最緊要套校服靚,著足六年㗎

妹妹頭 發表於 19-7-25 09:53

BINGO, 我女話我太早叫佢溫, 佢諗住既SCHEDULE 都未開始, 我就出左聲

咁你趁初中睇定D丫嘛,睇佢用自己schedule掂唔掂

little_yolky 發表於 19-7-25 08:43
上緊bridging course了。佢尋日話全班俾miss鬧,話教咗2X年bridging course,無試過咁嬲
...
係咪同一班呢? 琴日又係返嚟話俾人鬧, 但事後miss又同我女個組say sorry.... 話自己嬲得濟鬧錯埋佢地。當時係講緊poster design......

IloveJJ 發表於 19-7-25 11:37
你哋咁快上bridging course 啦?要上幾多日?咁你唔駛自己再出去學數學啦!
...

兩個禮拜呀!bridging course係英文only

gigayan 發表於 19-7-25 12:11
係咪同一班呢? 琴日又係返嚟話俾人鬧, 但事後miss又同我女個組say sorry.... 話自己嬲得濟鬧錯埋佢地。當時 ...

係呀,poster design。阿女話一班5組有兩組無寫嘢,同miss講諗咗⋯響個腦入面

跟手present favourite song又好多同學無預備。

little_yolky 發表於 19-7-25 12:25
係呀,poster design。阿女話一班5組有兩組無寫嘢,同miss講諗咗⋯響個腦入面

跟手present fav ...

咁真係同班啦....poster design阿女design calligraphy....已經寫咗一D,所以miss後來同佢地say sorry....

Present favourite song 阿女揀咗 “Do you hear the people sing?”,話自己full mark.... 阿爸叫佢拎出嚟睇下係咪真嘅先....
‹ 上一主題|下一主題