用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 搬唔搬好 ?
go

搬唔搬好 ? [複製鏈接]

家住16網,男仔,15分,無兄弟姐妹,搬唔搬12網好? Thanks

16網好似平均D,學校又好似無咁多人爭,但12網D學校好似好D(入band 1 中學),謝謝

1    0    0    0

KBoyboy 發表於 19-7-23 16:22
家住16網,男仔,15分,無兄弟姐妹,搬唔搬12網好? Thanks

16網好似平均D,學校又好似無咁多人爭,但12網D ...

經濟許可,我會搬。租來抽獎,抽到就買。抽不到理想,也沒有很大損失。

男仔12網又無女仔咁多選擇,一心大抽獎嗎?心水是St Jo 嗎?若入到直資或不容許抽獎的私校,搬去都無用。同埋所有網都是,難選的不是乙一,係乙二之後。了解一下在12網最差能夠接受的學校。

要趕上大抽獎,最遲12月要搬,會不會睇下考到什麼backup 才考慮

KBoyboy 發表於 19-7-23 16:22

16網好似平均D,學校又好似無咁多人爭,但12網D ...
需要考慮12網啲學生普遍比16網勁,所以到升中既時候,12網雖然好啲既中學多啲,但係競賽又大啲。

回覆樓主:

我家住95網,女仔,想選活動教學又有開心的學校

搬屋的話邊個網好?

bj1315 發表於 19-7-23 17:10
男仔12網又無女仔咁多選擇,一心大抽獎嗎?心水是St Jo 嗎?若入到直資或不容許抽獎的私校,搬去都無用。同 ...

12網就是想到乙二,好似乜有得揀,乙一唔得就死硬,所以考慮留係16網,好似平均D,都會考直私,多謝意見

王家爸爸 發表於 19-7-23 18:09
需要考慮12網啲學生普遍比16網勁,所以到升中既時候,12網雖然好啲既中學多啲,但係競賽又大啲。 ...

明白,小朋友不要太谷得,只是記性好,我再考慮,多謝意見

mytambb 發表於 19-7-23 16:28
經濟許可,我會搬。租來抽獎,抽到就買。抽不到理想,也沒有很大損失。
...

多謝意見
‹ 上一主題|下一主題