用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Schooland 學校組別
go

Schooland 學校組別  

本人小孩還是初小,不過想早些了解中學派位,我見 Schooland 內學校組別同我了解好似有些出入,想問果啲 banding 係 official 還是它的網站自行評估?

睇呢度好过……

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

妹妹頭    發表於 19-7-17 10:53

school lan,我覺得不准確!

NodameB 發表於 19-7-17 10:45
本人小孩還是初小,不過想早些了解中學派位,我見 Schooland 內學校組別同我了解好似有些出入,想問果啲 ba ...
我估佢哋係綜合其他網站既資料,但係好似好耐無更新,所以睇下就算,唔好太認真。

醒目開學勳章 王國長老

NodameB 發表於 19-7-17 10:45
本人小孩還是初小,不過想早些了解中學派位,我見 Schooland 內學校組別同我了解好似有些出入,想問果啲 ba ...
呢個網連校園大細, 師資都計埋入去, 我情願睇真實學術數據去評一間學校
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

miriam 發表於 19-7-17 11:23
呢個網連校園大細, 師資都計埋入去, 我情願睇真實學術數據去評一間學校

係,我認老土,玩排名緊係睇dse成績入u率
唔係話關愛設施師資唔重要,但好難量化,一加入就唔準確,分開考慮啦

醒目開學勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 19-7-17 11:53
係,我認老土,玩排名緊係睇dse成績入u率
唔係話關愛設施師資唔重要,但好難量化,一加入就唔準確,分開考 ...
若果計設施我囡學校應該入 20 大掛, 但 B1C 囉
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-7-17 12:53
若果計設施我囡學校應該入 20 大掛, 但 B1C 囉
校舍設施都係留番俾外貌協會去評級啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主:

Thanks all.

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-7-17 14:12
校舍設施都係留番俾外貌協會去評級啦!
外貌協會主席係邊位呢

miriam 發表於 19-7-17 14:41
外貌協會主席係邊位呢

試下問吓D會員,例如成日sell某校校園舍又新又大個D
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-7-17 14:43
試下問吓D會員,例如成日sell某校校園舍又1新又大個D
我太懶無乜睇帖丫

hkpapa852 發表於 19-7-17 14:43

試下問吓D會員,例如成日sell某校校園舍又1新又大個D

大鑊。。。我好似講過阿仔個校園超級大添。。。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

miriam 發表於 19-7-17 14:47

我太懶無乜睇帖丫

要召妳出來好易者:等我開個帖。。。

快加入「溫李丁學校家長群組」,whatsapp 9991 1888,快者有獎!

得左!

醒目開學勳章 王國長老

奥脫福 發表於 19-7-17 15:14

快加入「溫李丁學校家長群組」,whatsapp 9991 1888,快者有獎!
唔好再虐待我地呢 D 可憐既 "版豬" 啦

醒目開學勳章 王國長老

奥脫福 發表於 19-7-17 15:14

仲有係咪當我呢隻 "版豬" 死左呢

miriam 發表於 19-7-17 15:21

仲有係咪當我呢隻 "版豬" 死左呢

點會呢!識睇就知我係出黎做「人版寶藥黨啦」。。。

醒目開學勳章 王國長老

奥脫福 發表於 19-7-17 15:32
點會呢!識睇就知我係出黎做「人版寶藥黨啦」。。。
你話快者有獎, 係咩獎呢?

miriam 發表於 19-7-17 15:49

你話快者有獎, 係咩獎呢?

當然係「倆巴掌」啦。。。咁都會信,有無腦架???死蠢。。。

PS:應該叫「得獎者」打電話去果個號碼領獎!

Yanamami 發表於 19-7-17 10:49
睇呢度好过……

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1 ...
可惜只列band1的中學,更可惜是自己的小朋友未有資格入讀這些中學