用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國機票問題
樓主: kittttty
go

英國機票問題 [複製鏈接]

1998Ruby1998 發表於 19-7-9 21:23
我今年玩倒頭。

第一套嘅學生票,先飛起程,然後中間買由英國飛香港嘅套票,然後學生套票嘅第二張就用係暑 ...

Ruby

請問點解開學+暑假唔一套咁買

YanYan0116 發表於 19-7-14 23:53
Ruby

請問點解開學+暑假唔一套咁買

開學+暑假係一套。中間所有來回係倒頭。

YanYan0116    發表於 19-7-15 11:34
YanYan0116    發表於 19-7-15 11:34

回覆 1998Ruby1998 的帖子

開學+暑假是一套,會買student ticket,對嗎? 哪些航行公司有student ticket? Emirates 有嗎?謝謝各位

Lofty 發表於 19-7-15 22:39

開學+暑假是一套,會買student ticket,對嗎? 哪些航行公司有student ticket? E ...
國泰、維珍、英航同阿聯酋都有。

回覆 Lofty 的帖子

Emirates 有,我搭 Emirates。CA、BX、維珍都有。但我上次嘗試官網買,第一次睇係 7000,第二日睇 14000,打電話去 8000。所以如果上網睇到平價錢,要當日打電話去 check 下價先。

你的意思係打電話去航空公司問?我到阿聯猶網頁但找不到student ticket😅😅

Lofty 發表於 19-7-16 18:23

你的意思係打電話去航空公司問?我到阿聯猶網頁但找不到student ticket&#128517 ...

有,你搵優惠,student ticket 行李加到45kg. Check in 時比證明就得,我今日打去CS問過

你的意思係打電話去航空公司問?我到阿聯猶網頁但找不到student ticket😅 ...
promotion code 打 HKSTU18

你的意思係打電話去航空公司問?我到阿聯猶網頁但找不到student ticket&#128517 ...

學生票應該用呢個:

https://mobile.emirates.com/ui/hk/english/index.xhtml#/search/fromhome

如果唔得,試下 Google “Emirates student ticket special discount"

Thanks all

YuYuMother 發表於 19-7-16 18:30
有,你搵優惠,student ticket 行李加到45kg. Check in 時比證明就得,我今日打去CS問過
...
連續呢兩三日打去Emirates CS 都話輪候人數超出上限,叫你遲d再打黎!真係好繁忙

Lofty 發表於 19-7-23 14:33
連續呢兩三日打去Emirates CS 都話輪候人數超出上限,叫你遲d再打黎!真係好繁忙 ...

噢,你想問咩?睇下有無家長答到你?

要買機票的話盡快買,越來越貴。

Lofty 發表於 19-7-23 14:33
連續呢兩三日打去Emirates CS 都話輪候人數超出上限,叫你遲d再打黎!真係好繁忙 ...

你想問什麼?買機票?搵旅行社仲快,或者一早就打,努力打,越來越爆了

上星期五俾錢AGENT幫我買阿聯酋,來回45KG,回程可改期要200蚊.收我差不多萬一蚊.我即俾啦..吾再煩啦..吾會要排掛?

cfs 發表於 19-7-24 00:29
你想問什麼?買機票?搵旅行社仲快,或者一早就打,努力打,越來越爆了
...
我想問學生票回程時間是否免費更改?

ydoris 發表於 19-7-24 11:28
上星期五俾錢AGENT幫我買阿聯酋,來回45KG,回程可改期要200蚊.收我差不多萬一蚊.我即俾啦..吾再煩啦..吾會要 ...
網上買學生票九月中出發,明年六月中回程,大概八千七左右,但我唔知可否免費改日期,或有其他附帶條件

Lofty 發表於 19-7-24 11:48
我想問學生票回程時間是否免費更改?

你指Emirates?係,回程可以免費更改,不要no show就可以。暫時Emirates學生票價出到十月三十一日前出發,出得比較慢,但一月頭出發已經冇乜平位,大家等吾切學生票價已經以散票價買左先。

回覆 cfs 的帖子

係呀,阿囡上網睇話平過AGENT買.我話大家一齊出發吾好理啦.去到又有校車接,去一年姐,我俾AGENT啦..

ydoris 發表於 19-7-24 12:03
回覆 cfs 的帖子

係呀,阿囡上網睇話平過AGENT買.我話大家一齊出發吾好理啦.去到又有校車接,去一年姐,我俾A ...

基本上學生票公價吾差太多,聯絡agent比聯絡航空公司易,我都係用熟agent

回覆 cfs 的帖子

問過好多人都話差吾多啦.我細妹買左兩套CS要二萬幾.六月頭已出左票啦..
‹ 上一主題|下一主題