用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 將軍澳卓藝芭蕾舞學校同羅逸雅芭蕾舞,爵士舞學校邊閒好 ...
go

將軍澳卓藝芭蕾舞學校同羅逸雅芭蕾舞,爵士舞學校邊閒好 [複製鏈接]

將軍澳卓藝芭蕾舞學校同羅逸雅芭蕾舞,爵士舞學校邊閒好

如題。

個女係卓藝讀緊暑期班好開心,想讀完報讀正式班,所以想比較下兩閒學校,有無媽咪可以比D information啊?

Re: 將軍澳卓藝芭蕾舞學校同羅逸雅芭蕾舞,爵士舞學校邊閒好

hi!SinYuBB係羅逸雅芭蕾舞學跳舞,我覺得好好,雖然不能看到她上堂的情形,但她每次上完堂都很開心,我提意你可以去試吓堂!

Re: 將軍澳卓藝芭蕾舞學校同羅逸雅芭蕾舞,爵士舞學校邊閒好

多謝你!請問SinYuBB係返幾嵗班啊?讀完係唔係如侷D講o甘有證書儸啊?

SinYuBB讀緊3-4.5歲班,學了大約三個月,每年大約五六月份考試,考唔考都得,不過要考才有證書!

請問有無地址同電話?

羅逸雅芭蕾舞地址:將軍澳海悅豪園UG/F,28A舖
                      電話:2701 0220

一定要考試先有証書ga?
咁如果女女仲未考試,但係又要in學校,
咩證書都冇,人地點知佢係咪真係跳過ar?

靚小咪 寫道:
一定要考試先有証書ga?
咁如果女女仲未考試,但係又要in學校,
咩證書都冇,人地點知佢係咪真係跳過ar?

我路過搭咀姐, 講錯野唔好怪我 ~
唔考公開試都要考校內試,
芭蕾舞學校應會派發校內成績表.
成績表可以in學校,
如果無成績表,
可要求芭蕾舞學校出信證明.
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

因為我有個朋友個女學開o個間好好o架,
真係有需要就會幫小朋友寫證明信,
其實我就係想話呢間羅逸雅點會一定要考試先有證書!

羅逸雅 will issue you a school report half yearly.
證書 is the public / open exam.

hi all
我上個星期六去過卓藝想報試跳, 點知佢話星期六3 yrs old 班full 晒, 好似得番sunday 下午....同唔知星期四下午, 咁我再去埋羅逸雅芭蕾舞到報今個月尾星期日試堂, 如果ok 會係呢間跳. 卓藝學費平d 但就好似門口細d窄d.

jaisy

我想比囡囡試羅逸雅, 佢未夠三歲, 可報讀嗎?  有無得試堂? how much? 如join左, 上堂通常係玩什麼呢?  買3錢大概多小?  thanks in advance.

tatacat
我個女都未夠三yrs old, 佢話2 yr 8mths above 可以報, 學d咩我都未知, 但佢地唔比家長入去陪上課, 重有門係無玻璃窗相信關門後個45mins 唔知佢地點跳
jaisy

通常低班d ga 小朋友會有一d坐係地下ga動作 有d學校會有十幾分鐘做熱身(即一字馬,大字馬果d) 仲有d其他low

如試堂後即場報名,會有一對芭蕾鞋和一個袋送俾你,其他用品(如舞衣、頭飾、絲物)就要買,如沒記錯,舞衣好似大約$230.......,仲有試完堂後會有試堂報告,放心啦,找真係覺得好好

我個女響羅逸雅度跳左三年幾,我鐘意佢地唔係夾硬要家長逼小朋友考試,隨得家長意願,女女由兩歲八個月開始跳,報考左兩次澳洲試,每次都會有個澳洲既考試官黎考,都係響佢地自己個校舍度考,因為考完會有張澳洲既證書,報考學校真係會有d幫助。我都有朋友個女響佢地果度跳,冇考試,如果要報學校,佢地都會幫手出張推薦信。雖然平時睇唔到佢地上堂,但係每半年佢地都會有張成績表,同埋有家長開放日,此外,佢地真係有好多演出,每年都會有個大型既舞蹈匯演,同埋佢地間學校好似同傳媒關係好好,好多演唱會同無線既節目都有佢地份,我個女今個星期六TVB個男人魅音樂會同埋下個星期既兒歌金曲頒獎典禮都有份什電視台表演呀。總括黎講,卓藝芭蕾舞我個女未跟過佢地跳,但係我女女依家響呢度學得唔錯,得閒會跳比我睇,哈哈

多謝各位媽咪的意見!   

我考慮哩兩閒,係因爲侷D近屋企,而加個女係卓藝上緊暑期班,都學得好開心,所以唸住比侷繼續學芭蕾舞,想揀點一閒,唔想轉來轉去。

我聼o左o甘多位媽咪的意見,應該會揀羅逸雅,係因爲:1,上堂時間比較多選擇,同arm我女的作息時間(侷返上朝班)2,有證書,課程比較正規  唯一唔好就係價錢貴D

仲有一個問題想問各位,你D的小朋友一個星期返幾堂啊?返一堂比返兩堂學的野係唔係少好多   

睇哩度仲有其他媽咪對哩兩閒學校有興趣,我留D的information 啦,希望幫到你D   

卓藝芭蕾舞學校 (www.balletbean.com)

9月份BB班上課時間:
星期四              下午3:15 - 4:00
星期六              上午11:00 - 11:45
星期六              下午3:30 - 4:15
星期日              上午10:00 - 10:45

學費(按月收費): $420 (每星期上課一次)
                            $600(每星期上課二次)

羅逸雅芭蕾舞學校

3.5嵗 - 4.5嵗班上課時間:
星期二            4:45 - 5:30pm
星期三            4:45 - 5:30pm
星期四            4:45 - 5:30pm
星期五            5:30 - 6:15pm
星期六            10:00 - 10:45am
星期六            11:45 - 12:30pm
星期六            5:00 - 5:45pm
星期日            10:00 - 10:45am
星期日            11:30 - 12:15pm

學費:$560(每星期上一堂) $730(每星期上兩堂)

thanks all information.  

jaisy:
thanks.  上完問下囡囡上堂玩咩呀.  then報告下比我地聽, 好嗎?

fifi:
for羅逸雅, 如亞囡只2yr9mth, 係米都係上”3.5

tatacat,

當然無問題啦, 但我都好驚下因我個女之前係Tsang Suet Lai 到跳開可以比家長陪, 呢次試堂唔比人陪我驚佢會走番出來.
jaisy
‹ 上一主題|下一主題