用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 順利天主教 vs 觀塘官立
樓主: tradev
go

順利天主教 vs 觀塘官立 [複製鏈接]

christy2011 發表於 19-6-29 11:03
回覆 hagupit 的帖子

係,好似無咩地方知秀明小學升中派位情況

我揾返一些早幾年的舊回覆,可以睇到官秀和秀明升中派位,但近幾年就唔知了,但我估band 1 比率都差不多。

#183 官秀
#248 秀明

48網 排位如下, 是否太保守??
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2854781

christy2011 發表於 19-6-29 11:03
回覆 hagupit 的帖子

係,好似無咩地方知秀明小學升中派位情況
秀明小學幾年前開始沒有再公佈派位結果。秀明小學有兩班精英班,學校對精英班有較多要求,其餘非精英班既,學校只要求學生唔好攪事為老師帶嚟麻煩。

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

有無1/3 b1生?

BebeeYY 發表於 19-6-29 11:09
聯係位都一樣要抽。  我女好似係15 畢業,當年頭4x係band1.  學校成續吾算好。  當年我女係叩門入的。
...
我女上屆畢業了,學校已經在不斷變化進步中,我認為校長係一個好實在的人,唔會花言巧語去討好家長,但心中有學生,始終把學生身心健康、愉快學習放在第一位,功課量適中,老師對學生都好好,我女曾經收到老師的旅行手信,間中又有老師請食水果,王林蘋果全班同學一人一個,間中請食雪糕,畢業時幾個老師夾份請同學食M記等等,我女六年讀得好開心成績方面,上年有五十幾個同學派去英文中學,B1率約40%以上,所以進步都頗大!

醒目開學勳章 貢獻勳章

jumphigh 發表於 19-6-25 13:42
30年前 觀塘官立中學各方面都比順利天主教優勝, , 但近十幾年 順利天主教反而已超越觀塘官立中學
...
係,30年前杜校長搞得觀官有聲有色,出過8A1B,校服又靚...近年真係唔係好得... 好似將官仲好d添

恐龍家

cecibellemama 發表於 19-6-25 22:17
想請問用家觀官今年轉左校長係咪Chur 左?會否與順天拉近距離? 2間應該邊間較Chur?

...
官校轉咗校長都唔會變Chur咗

小曳人 發表於 19-7-2 11:30
係,30年前杜校長搞得觀官有聲有色,出過8A1B,校服又靚...近年真係唔係好得... 好似將官仲好d添

...

deleted
‹ 上一主題|下一主題