用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 小女升中一想提升英文能力
go

小女升中一想提升英文能力 [複製鏈接]

有什麼學校和方法。可推介interesting English books 嗎?
   4    0    0    0

Rich5 發表於 19-6-23 23:45
有什麼學校和方法。可推介interesting English books 嗎?
有無睇過 Cam Jansen、Unicorn Academy 之類?

如果已經到升中階段,靠單純閱讀未必夠時間。要“速成”
我會選擇俾小朋友暑假參加D國際學校,或者外國的academic summer camp, 然後煲英文劇,睇書,私補/參加英文課程,如果小朋友自己都合作,再攻讀一兩本grammar/ vocabulary 書。

360 度 修煉。

b3410 發表於 19-6-24 11:10
我會選擇俾小朋友暑假參加D國際學校,或者 ...

謝謝各位

b3410 發表於 19-6-24 11:10
我會選擇俾小朋友暑假參加D國際學校,或者 ...

請問邊間國際學校有summer course 俾外校生。
有冇英語劇集介紹?
‹ 上一主題|下一主題