用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 kidswill play & art axxociation baby gym 不快經歷 ...
go

kidswill play & art axxociation baby gym 不快經歷 [複製鏈接]

荔枝角 baby gym
港島又名Electric Buxxy其實都唔知邊間打邊間。
更新:原來個導師並冇幼兒教育學位/證書或嬰幼兒體能活動方面的證書。
容許我呻下,希望係個別老師問題,同仔仔試baby gym,佢一落地我都知佢有啲驚青,佢慢熱型,之後佢自己想爬上個架上面,外藉男老師過來招呼都未打過,連仔仔咩名都唔知,想推佢上去,阿仔已經喊喊樣,我想抱起安撫下佢介紹下老師,點知老師stop我,我表明阿仔有啲驚,剛剛到,可能要少少時間,老師竟然話係我令到佢驚,要俾佢處理,否則我唔聽佢講課堂上面佢唔會理仔仔,咁我抱開仔仔一邊自己玩,我自己覺得一個一歲BB黎到陌生環境,佢想自己探索又俾個唔識的人推佢,需要照顧者安撫都好正常,到唱歌時間,我地圍埋去唱歌,佢又再講類似說話,仲話做唔到就坐埋一邊,之後我話配合唔到,佢話我唔信佢,佢教小朋友時間長過我做媽媽,最後我走左。我唸依個年紀又未到幼稚園,上playgroup都係想俾小朋友玩下,適應下群體生活,唔係軍訓式。我仔囡都上過好多唔同類型playgroup,依個係最難以置信的經歷。

0    0    0    0

浪花一朵朵 發表於 19-6-21 17:19
港島又名Electric Buxxy其實都唔知邊間打邊間。
更新:原來導師只有教英文的証書,並冇幼兒 ...

呢間冇去過
不過好多外籍人士教嗰啲都冇幼兒教育證書或文憑

crystal媽咪 發表於 19-6-25 16:46
呢間冇去過

我以後會留意返,我覺得政府應該規管下依方面,教得咁細個幼兒,至少都應該上過playgroup課程之類,特別係baby gym又有危險性。。。

浪花一朵朵 發表於 19-6-21 17:19

無牌怎可以做!

crystal媽咪 發表於 19-6-25 16:46
呢間冇去過
咁誇張,好唔專業又信唔過

Yunisbb 發表於 19-6-27 07:33
無牌怎可以做!

應該好多媽媽都冇留意自己上開的導師有冇幼兒證書,政府又冇規管,此次後我都會多加留意

有同感!!!!
佢playgroup試堂,$100試兩堂好抵,但成堂係好混亂,呢頭做緊手工趕著做第二樣嘢。最大鑊係個導師不斷講疊字,洗手手,除襪襪,玩貼貼,抹嘴嘴。聽到我打冷顫,如果佢地有上過幼兒教育一定唔會咁........pn老師都鼓勵唔講疊字,專業少少啦。感覺只係有個家長去帶遊戲.....

kimlamb 發表於 19-6-27 23:24
有同感!!!!
佢playgroup試堂,$100試兩堂好抵,但成堂係好混亂,呢頭做緊手工趕著做第二樣嘢。最大鑊係 ...

我比你更平,30蚊不過貼錢比我都唔會再去。。。事後我不斷追問個位外藉男老師幼兒教學資格,佢講黎講去剩係話好有經驗,原來係冇相關認證。。。

回覆 浪花一朵朵 的帖子

點解咁平既?

我個日都係度喎 你太保護你小朋友啦 佢都未喊你就抱 er左2聲

我地其他媽媽都覺得你表現太誇張了 其他人都有join
‹ 上一主題|下一主題