用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇暑假英語入營資訊
go

有冇暑假英語入營資訊

小學的,謝!

香港好似相對少過夜既summer camp, 你係咪搵D連續幾日既英文CAMP?
可以搵下ESF, Faust, British Council~
我3年前比我女去Faust Drama, 佢好鐘意, 所以今年又再JOIN啦~ 佢話玩得好開心, 不過佢最鐘意既係台北既Helen O'Grady, 5日全日, 係埋果度食LUNCH, 下午茶同訓晏覺, 開心到唔捨得走(老師又唔會趕人, 仲會同佢地玩, 最夜試過完左堂之後仲玩多個幾鐘先走), 可惜香港的Helen O'Grady好似冇全日CAMP~
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 19-6-18 14:18
香港好似相對少過夜既summer camp, 你係咪搵D連續幾日既英文CAMP?
可以搵下ESF, Faust, British Council~
...

台北的收費多少啊?

nomoreexam 發表於 19-6-18 17:10
台北的收費多少啊?
台幣14988, 大約港紙3800左右, 包埋LUNCH同TEA, 所以好抵玩!如果有興趣去台灣玩耐D, 參加佢地既夏令營真係一個好正既方式, 我女都參加過幾個, 除左呢個Drama之外, 仲有師範大學舉辦既"師大小大師"(唔係租場, 真係師範大學搞架), 裡面有好多不同類型既課程, 通常都係星期一至五, 上午或下午, 少部份係全日, 如果咁岩同一星期既上下午都有興趣參加, 可以比多少少錢佢地幫小朋友準備午餐(便當)不過我唔知佢地會唔會幫你送埋仔女去下一個活動場地~
我囡參加過烘焙班, 真係會由稱麵粉開始做起, 第一堂知道我女國語唔得但英文幾好, 第二日就安排左個助教幫手, 翻譯比我囡聽而家做緊D乜, 非常貼心!
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 19-6-19 12:56
台幣14988, 大約港紙3800左右, 包埋LUNCH同TEA, 所以好抵玩!如果有興趣去台灣玩耐D, 參加佢地既夏令營真係 ...

好詳細的介紹啊,我都即刻想去睇下,見到已滿額,可能出年要早少少去安排,我小朋友都對戲劇有興趣!知道香港有這些日營嗎?多謝你的推介(emoji)

可以睇下SCMP Posties summer camp :ahmeowhappy:
佢仲有d係配合埋STEM元素 :ahmeowsmart:

nomoreexam 發表於 19-6-19 13:30
好詳細的介紹啊,我都即刻想去睇下,見到已滿額,可能出年要早少少去安排,我小朋友都對戲劇有興趣!知道 ...
係呀, 台北呢個Drama都好FULL架~ 果陣我大約4月就報名, 你可以3月問下佢幾時有得報名, 有D熱門地點好快就FULL~
香港Faust都幾好玩, 不過時間短好多, 1星期5日, 上午或下午2個半鐘, 2960蚊, 我都報左, 幾年前玩過, 囡都講過話想再玩, 不過冇台北果個咁鐘意~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記