用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖羅撒vs SPC
go

聖羅撒vs SPC  

小女有銅鑼灣SPC揸手,因為系SPK生。大抽獎抽到聖羅撒。大家會點揀?一間系免費,有聯繫英中。一間吾駛考呈分試,基本可以直上中學。麻煩俾d意見

minima08 發表於 19-6-14 09:40
小女有銅鑼灣SPC揸手,因為系SPK生。大抽獎抽到聖羅撒。大家會點揀?一間系免費,有聯繫英中。一間吾駛考呈 ...

唔使睇錢就 spc 啦

我就愛 srl, spc啲女孩嘅 style唔係我杯茶

不過你讀開,應已接受spc女孩嘅 特質

Normally, SPC is referring to St. Paul's College.
Believe that you are talking about SPCS, St. Paul's Convent School.

lskstephen 發表於 19-6-14 10:08
Normally, SPC is referring to St. Paul's College.
Believe that you are talking about SPCS, St. Paul' ...

yes

sissysze 發表於 19-6-14 10:01
唔使睇錢就 spc 啦

我就愛 srl, spc啲女孩嘅 style唔係我杯茶

想問下,你小朋友讀srl?點解鍾意srl?

spcs

vote for spcs

minima08 發表於 19-6-14 09:40
小女有銅鑼灣SPC揸手,因為系SPK生。大抽獎抽到聖羅撒。大家會點揀?一間系免費,有聯繫英中。一間吾駛考呈 ...

Spc

vote for SPC

如果錢唔係問題梗係SPC啦又唔使程分

KiKi0817 發表於 19-6-14 10:53
如果錢唔係問題梗係SPC啦又唔使程分

我就系怕玩呈分試這個遊戲。而且聽聞因為無呈分試,所以其實SPCS無srl甘谷

回覆樓主:

spc for sure

回覆樓主:

你都番左spk 3年,都比左學費3年啦,仲會去抽聖羅撒,是乙二中?乙一揀協恩?點會再問vs st. Paul convent啊

minima08 發表於 19-6-14 10:56
我就系怕玩呈分試這個遊戲。而且聽聞因為無呈分試,所以其實SPCS無srl甘谷
...
SPCS, 你已有答案啦, 就算同協小比, 也應該去SPCS

1162694sd 發表於 19-6-14 11:32
你都番左spk 3年,都比左學費3年啦,仲會去抽聖羅撒,是乙二中?乙一揀協恩?點會再問vs st. Paul convent ...

乙一都有人唔中乙二又點會中呀

唔使考呈分試實在係一件太美好嘅事入到去開開心心咁讀幾好

KiKi0817 發表於 19-6-14 12:10
乙一都有人唔中乙二又點會中呀

奇實我係暗示佢乙一; 佢有spc,點會去大抽獎呢,spc 中學女神校啊,d囡囡好乖好有氣質,學費亦吾算貴啊,朋友囡囡S4尾考左IGCSE,8A, S5, S6仲免學費啊

為食公主 發表於 19-6-14 14:15
你係呢度問D人實答你SPCS架喇
如果抽中乙一都唔讀,咁唔明你抽黎做乜? 為抽甲一?

各位,多謝你地意見。其實系9月升SPCS小一面試時無被選中,做了後備生。所以參加了大抽獎。最近有人放位,後備補上。

minima08 發表於 19-6-14 14:57
各位,多謝你地意見。其實系9月升SPCS小一面試時無被選中,做了後備生。所以參加了大抽獎。最近有人放位, ...

srl中小學都好好, 又免費, 我揀srl
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!