用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 David Exodus
go

David Exodus [複製鏈接]

Anyone can share comments about David Exodus Kindergarten in Tai Wai ?
   0    0    0    0

I actually applied it last year for PN. It didnt require to have any interview. But it seems to be a really small school. And we didnt end up studying there due to the location. However, the school admin kept calling me to see if im still interested in enrolling their summer camp, K1....

我係大圍住,我有鄰居去咗佢個open day,同校長傾過計。原來佢係樂基前校長。好似幾有經驗

laijenny99 發表於 19-6-25 18:11
我係大圍住,我有鄰居去咗佢個open day,同校長傾過計。原來佢係樂基前校長。好似幾有經驗 ...

係啊,我都有去,黎緊開N班,英普教學,師生比例2:7,幾吸引

imMrsLee 發表於 19-6-26 08:09
係啊,我都有去,黎緊開N班,英普教學,師生比例2:7,幾吸引
哦我以爲得英文,又普又英咁咪唔係國際學校有小班教學咁ok喎

佢之前得英文,學生畢業後都去國際學校。。我反而覺得行英普好d, 起碼可以揀local 小學都得

imMrsLee 發表於 19-6-26 16:31
佢之前得英文,學生畢業後都去國際學校。。我反而覺得行英普好d, 起碼可以揀local 小學都得
...
係丫,第時多個選擇。依家都多外國人學普,與時並進

imMrsLee 發表於 19-6-26 08:09

請問知唔知教英文的是否外藉老師?

是啊,其中有一個唔係外國人老師講英文都同native 一樣,而唔係好似有d學校用只係英文叫做比較流利既老師。建議你可以去學校網站或打去book school tour 看看

imMrsLee 發表於 19-6-26 16:31
...

聞說早前賣盤,舊校長和很多老師轉走了,有心讀IS的學生都跟住轉走。聴落學校似乎想轉型做本地英普名幼乎?

宮二 發表於 19-6-29 12:56
聞說早前賣盤,舊校長和很多老師轉走了,有心讀IS的學生都跟住轉走。聴落學校似乎想轉型做本地英普名幼乎 ...

我問過有班k2 下年就升去國際學校,有班k1 就下年繼續讀。一向呢間全英教,得k1&k2,k2後本身都升國際學校。而家感覺好似你所講想轉型啊。同樂基前校長傾過計,好好人同好有熱誠

所以諗清楚係咪真係你杯茶,讀N班倒是無所謂

mandy_ng207 發表於 19-6-29 20:38
所以諗清楚係咪真係你杯茶,讀N班倒是無所謂

係啊,要想好讀local or not ... 看似如果想入國際學校,唔由k1 讀起就好難入。。。

imMrsLee 發表於 19-6-28 21:04
是啊,其中有一個唔係外國人老師講英文都同native 一樣,而唔係好似有d學校用只係英文叫做比較流利既老師。 ...

Ic 咁又幾好,我打左電話去問,真是一班收最多7個學生、小班教學

zchu 發表於 19-7-3 17:54
Ic 咁又幾好,我打左電話去問,真是一班收最多7個學生、小班教學

有無問多d關於課程問題?我都想知多d
‹ 上一主題|下一主題