用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林䕶係咪好谷?
go

林䕶係咪好谷? [複製鏈接]

林護係咪好多功課?好谷㗎?只係讀書,冇乜活動?
   2    0    0    0

林護管樂團幾好。今年中級組冠軍

LJ3981 發表於 19-6-7 00:06
林護管樂團幾好。今年中級組冠軍

今年係亞軍, 上年係季軍, 前年係冠軍 他們除了管樂, 弦樂、中樂和合唱團也很厲害呢!

ikkchan 發表於 19-6-6 22:11

其實咩band學校都有學生如魚得水,有人讀到死死下

我去參觀學校,會問多幾個學生,唔係只係貌似醒目樣的高材生,企埋一邊唔多出聲果d 都同佢地聊下,就聽到多些不同答案

Ktfk    發表於 19-6-7 09:04

LeeCC 發表於 19-6-7 06:42
其實咩band學校都有學生如魚得水,有人讀到死死下
true! 通常中學生都好想幫手,會努力解答所有問題可愛的年輕人!
參觀多學校,我自己都想重新變返中學生

功課方面多唔多?會唔會好辛苦?

ikkchan 發表於 19-6-6 22:11

身邊識好多熟人及親人讀緊或畢業生,林護唔多功課, 大部分同學認真讀書, 考試出卷好深, 好似樓上咁講, 叻仔叻女讀到就真係魚如得水, 相反band 1尾抽入嘅, 真係好自為之, 因為叻人太多, 課程係咁教, 唔會等人。

樂團/合唱圑非常出色, 間中會出海外比賽, 當然no pain no gain, 經常練習, weekday練到晚上7,8點, 每個星期六加長假期都要練習, 聖誕及新年假只放幾日, 其他日子回校練習。

我見樓主另外post問仁紀, 咁快問定林護情況?

gracelam 發表於 19-6-7 09:06

身邊識好多熟人及親人讀緊或畢業生,林護唔多功課, 大部分同 ...

全中!
我兩兒已經畢業。整體來說,適中偏少,個別科另外。従未聽到他們老師「谷」學生,音樂除外!課外活動人有佢有,視乎學生自己參與度。眼見六年兩兒忙於活動多過功課。開心。

回覆 gracelam 的帖子

先謝謝詳盡的分析。因為仁紀同林護有聯繫,好多人都係呢個原因先揀仁紀,所以想了解林頀好唔好,再決定應否只為升讀林護而入仁紀,因為唔知仁紀好唔好。

回覆 Ivankwok2009 的帖子

謝謝分享。
‹ 上一主題|下一主題