用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 89網,等叩門消息,但原有學校要交書簿費,點算? ...
go

89網,等叩門消息,但原有學校要交書簿費,點算? [複製鏈接]

請問大家!89網
我派左泰伯,註冊後話6月27日要交書簿費雜費,但係叩門嘅學校又未有結果,咁點算?
咁早收書簿費咁咪焗住俾,我之後如果好彩有其他offer想走,仲可唔可以拎番張註冊証嫁?
   1    0    0    0

回覆樓主:

註冊証可以自由取走。

kitty1117kan 發表於 19-6-5 19:46
請問大家!89網
我派左泰伯,註冊後話6月27日要交書簿費雜費,但係叩門嘅學校又未有結果,咁點算?
咁早收 ...

書簿費有限
叩到都豪比佢啦,
27/6 應該會知有冇其他收
註冊證可以隨時拎

回覆樓主:

又或者你可只交薄費唔交書費,自己之後出去搵書。書理論上可唔跟學校買。

當然,如果你咁做,學校都知你有異心。

請問大家!89網
咁早收 ...
89網得7間要叩,好似其中5間要3條1先收,當你有3條1,即係1間1線2間2線,共3間機會較大,呢3間24/7前你見完都知咩情況。

請問大家!89網
咁早收 ...

話有朋友比舊書
所以唔買書
簿費就局比
到時真係走就去拎返d簿返屋企畫公仔都好

回覆樓主:

照交書簿費, 當用錢買個好彩, 如果真係叩到。

我都係有同樣問題

醒目開學勳章 王國長老

學校簿費無得慳
書可以唔訂, 話有2手書, 叩得到, 恭喜, 叩唔到, 自己出去買都得
如果無得拆, 一定要一次過俾晒簿費+學校訂書, 咁拎到書後唔開唔攪, 一般情況, 書店會俾退, 就算唔俾返現金都有CREDIT NOTE, 買下習作課外書文具都好

醒目開學勳章 王國長老

當年我仲慘

派位個間學校我只註冊同交左幾蚊做姓名印章咋, 叩到第一間收左, 老公係都要我買書買校服.................之後有另一間收, 搞到我要拎住堆書去返訂購書局度換書, 剩左既錢買文具, 校服好彩老公同事個女都係讀緊同一間, 佢女高左要買新, 用左我囡買既校服去換碼.

校簿無辦法要硬食, 好彩無畀到校車同飯錢, 否則損失慘重.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

其實盡拖啦,我估每年都有好多嚟d情況, 津校佢冇得取消你學位,你到8月尾先問番佢買,佢都耐你吾何

回覆 chiu_bea 的帖子

89得2間要111,即係盡叩係可以叩到6間,馬主/雨川/馬循/靈糧/馬陳全部有二面,禧年一定無二面,莊小我無得叩,所以唔肯定,到27/6應該知大部分入唔入到二面了

tracyhwk 發表於 19-6-6 11:13
回覆 chiu_bea 的帖子

89得2間要111,即係盡叩係可以叩到6間,馬主/雨川/馬循/靈糧/馬陳全部有二面,禧年 ...
馬主/雨川/馬循/馬陳,有人講非3條1,就算比你見都一定唔比位你,除非識人🤔

chiu_bea 發表於 19-6-6 11:20
馬主/雨川/馬循/馬陳,有人講非3條1,就算比你見都一定唔比位你,除非識人🤔 ...

馬陳一定不是,有朋友上年非111叩入,馬循亦有人非111入二面,舊年都聽到非111叩入。

馬主我知有特別運動叻都被叩,好似游泳有獎咁
‹ 上一主題|下一主題