用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九真VS宣道
go

九真VS宣道 [複製鏈接]

九真是後備生(聽聞有reject的)
宣道都是後備生(但好似無reject的,全部唔收都是後備)

而家想叩門,但兩間考試日子一樣,只可選一間去,大家會去邊間?邊間機會大d?

利申:自行已有區內熱門小學收左
   1    0    0    0

Dordormummum 發表於 19-5-31 16:52

既然已有區內熱門小學offer, 去APS叩
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Vote for aps. By the way, my friend “rejected “ by aps after 1st round two years before.

fishball_cream 發表於 19-5-31 20:24
Vote for aps. By the way, my friend “rejected “ by aps after 1st round two years before.

So u think it is worth to try APS more than Kowloon true light?

醒目開學勳章

回覆樓主:

連時間都撞嗎?
九真6月個interview 好快

Dordormummum 發表於 19-5-31 16:52

宣道冇reject,你叫被reject嘅幾千小朋友情何以堪呀!
你係後備生已經好叻喇,如真心儀宣小咁咪下星期去參加筆試睇下有冇機。宣小冇叩門。

Queenielam88 發表於 19-6-1 10:27
宣道冇reject,你對被reject嘅幾千小朋友情何以堪呀!
你係後備生已經好叻喇,如真心儀宣小咁咪下星期去參 ...

下?唔好意思呀。。我真心以為宣小唔收既全部都係後備生?因為我知有d學校係咁。。。

Queenielam88 發表於 19-6-1 10:27
宣道冇reject,你對被reject嘅幾千小朋友情何以堪呀!
你係後備生已經好叻喇,如真心儀宣小咁咪下星期去參 ...

如宣小reject左,不用叩門了
‹ 上一主題|下一主題