用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 學費 雜費
go

York 學費 雜費 [複製鏈接]

想問York Kowloon tong
pn and k 學費雜費要孑幾錢個月?
仲有校車?
因為知k1 有多玩智能班
又係幾錢個月?
   1    0    0    0

Relaxbearlovebb 發表於 19-5-23 13:21
想問York Kowloon tong
pn and k 學費雜費要孑幾錢個月?
仲有校車?

Kowloon tong N 班,雜費$2000+一年左右,optional 的可以唔俾。

Nbs 發表於 19-5-25 17:42
Kowloon tong N 班,雜費$2000+一年左右,optional 的可以唔俾。

Thanks for your reply
但想問PN optional 其實有d咩費用?

同埋知否多元知能班是如何收費?

Relaxbearlovebb 發表於 19-5-27 14:37
Thanks for your reply
但想問PN optional 其實有d咩費用?

我女嚟緊升k,但係會轉學校,所以唔知嗰個"多智能" 學費係幾多. 我曾經收過通告不過我已經揼咗.

N 雜費其實都係叫你買下鉛筆/顏色筆/卡片套/folder/畫簿/name chop等等。嗰啲其實你唔怕煩嘅自己買都得,佢又冇話規定要乜牌子,係畫簿有size分. 另外學校成日有D party /節目,例如mothers day, birthday party, holloween 等,會有禮物同有時有大相曬返,有俾錢嗰啲就會有。所以其實都係optional. 佢連書簿費都話係optional, 不過我唔知無比的話上堂冇書點上喇。

而家睇返轉頭,其實好多雜費都可以唔跟佢買,不過嗰陣唔識。校服都係。帽同冬天件校褸冇著過,其實可以唔買。學校又真係唔會俾pressure 你買呢樣嗰樣,或者參加旅行嘅。
‹ 上一主題|下一主題