用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 討論佐敦道官/羅裕積/廣東道官/方樹泉/聖提摩太 ...
樓主: Agnes_wcm03
go

討論佐敦道官/羅裕積/廣東道官/方樹泉/聖提摩太 [複製鏈接]

回覆 Poyau 的帖子

2017-2019 for two years?

wpc666 發表於 20-1-21 12:12
回覆 Poyau 的帖子

2017-2019 for two years?

2017-2019指呈分年度
所以係一屆小六畢業生

回覆樓主:

除咗羅裕積,其他三間都係寶校。羅裕績係呢區比較進取,但英語程度不高。

我小朋友當年派咗方樹泉,去註冊時老師對家長好關愛,好似去咗private banking 咁,招呼得好好。臨走仲猛叫我即訂校服,一站式服務比美五星級酒店。

另有同學去扣門,一入去表都未填就即收。家長話要考慮一下,老師都繼續游說。

我地最終扣到另一間,所以好快退返個位。

如果四選一想加強外語,可考慮兩間官校,佢地有英文班,但同學普遍係南亞同學。

所以如果四選一,只有羅裕積可取

hihicathk 發表於 20-3-10 18:12

除咗羅裕積,其他三間都係寶校。羅裕績係呢區比較進取,但英 ...

變三選一 廣官因搬校停收小一新生

https://topick.hket.com/article/2743546/廣東道官立小學明年停收小一生 最快5年後遷往安達臣道新校舍
‹ 上一主題|下一主題