用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 <非學業資料>一問
go

<非學業資料>一問 [複製鏈接]

想請問各位,如學校要提供<非學業資料>, 咁即係校外學嘅活動,但若果未有任何證書應該點提供證明?

先感謝各位回覆。
   0    0    0    0

可以就咁寫小朋友學過乜嘢,去邊度學(不是重點,可以不填),學左幾耐,什麼程度,你覺得孩子有什麼得著有啲學校會提供表格,你可以就填或用A4紙好似列清單咁列出來,有相可以貼相,無相都得。唔一定要cert

qip1371 發表於 19-5-7 09:05
可以就咁寫小朋友學過乜嘢,去邊度學(不是重點,可以不填),學左幾耐,什麼程度,你覺得孩子有什麼得著有 ...

謝謝你嘅回覆。
啱啱再睇,原來學校話要非學業資料副本...咁點算?學樂器又未考級無野證明到喎

helent824 發表於 19-5-7 22:45
謝謝你嘅回覆。
啱啱再睇,原來學校話要非學業資料副本...咁點算?學樂器又未考級無野證明到喎
...
即係學校其實想要睇證明, 有無課外活動老師學習報告之類既嘢?

qip1371 發表於 19-5-8 09:12
即係學校其實想要睇證明, 有無課外活動老師學習報告之類既嘢?

對的

醒目開學勳章 王國長老

helent824 發表於 19-5-7 22:45
謝謝你嘅回覆。
...
有無交學費收據?

我囡已經讀中學, 當年升中都為左長期讀緊既興趣班頭痛, 幸好補習社同 YMCA 負責人好好, 幫我出信證明由幾時開始讀.

你可以試下同導師或補習社講出封信證明幾時開始學, 我知有部份需要提早一個月申請, 甚至收手續費先出信, 係 "百無之下" 唯有畀錢.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題