用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS vs 培僑
樓主: karen222
go

KTS vs 培僑   [複製鏈接]

李大人 發表於 19-5-7 13:12
小一收生,應有120個位,有錯指正

https://www.gtschool.hk/pdf/0908.pdf

PDF 第12頁,G6學生總數 97。

ppmmbb 問緊 2012 中一有幾多人。我搵到最接近答案係 2011 Grade 6 人數。我強調我係路過 forward 下官方數據,等有興趣家長唔駛估估下,我唔係用家、唔諗住入讀、非代言GT

網上有資料,原諒我唔再回應 GT 既數據啦

993rs 發表於 19-5-7 12:53
GT小學有放資料上網,2011 G6有 97。如對GT有興趣,建議親自研究
G7人數 =/= G6人數,研究唔到先請教閣下!

993rs 發表於 19-5-7 13:23
https://www.gtschool.hk/pdf/0908.pdf

PDF 第12頁,G6學生總數 97。

G7不是有新人加入嗎?

cycybaby2018 發表於 19-5-7 10:54
JUPAS Bachelor degree offer 是 82.8%

Very impressive

回覆 bettyay 的帖子

真係第一次聽KTS 默書多!

Yanamami    發表於 19-5-9 10:53

dindin123 發表於 19-5-9 09:10
回覆 bettyay 的帖子

真係第一次聽KTS 默書多!

我都第一次聽見KTS 默書多   又話機械式操練 你個friend有冇話畀你知, KTS有張思維工作紙係著重學生嘅思考力,  而且 面試時亦要配對對家長相同嘅理念, 唔係個個考得入

仲有, 什麼叫把未教過的 內容納入考試,?如果係計閱讀理解個部分?唔通啲小學會把平時嘅工作紙原原本本出番做試卷咩? 咁嗰part算唔算係未見過的内容呀。。 笑料
‹ 上一主題|下一主題