用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚Delia vs 九龍塘方方樂趣幼稚園
go

美孚Delia vs 九龍塘方方樂趣幼稚園 [複製鏈接]

想問各位意見.
如果住美孚 你地會選美孚Delia  定 九龍塘區方方樂趣幼稚園?  (both AM)
學費考慮次要
現在考慮交通出九龍塘MTR 至再行10分鐘先返到學 , 每天來回好似好吃力, 唔知值唔值得走咁遠去 九龍塘讀...
校巴要好耐到九龍塘唔會考慮搭校巴.
而Delia 行去只係3分鐘.
有冇小朋友係Delia 讀緊覺得好唔好?
我只係想小朋友開心返學, 讀得開心, 英文中文好.
唔知點選擇...
thank you thank yoU!!

1    0    0    0

回覆 Rebecca_l 的帖子

我會揀方方,升小學好d , 除左mtr 會唔會有巴士可以出到去?

回覆 lingming44 的帖子

有42巴士出kln tong, 但落車都要行10分鐘....

我仔讀地利亞,幾好,老師有愛心,學校活動多outing多。唔係方方用家,不做評論

回覆樓主:

方方唔值得去咁遠讀。 如果要私幼,Mei Foo 好似有York

回覆 tracymm 的帖子

多謝你的sharing!
Delia 幼稚園係埋好多種族學生? K1-3 唔會分華語/非華語生?
聽聞因為聯合國所以英文比較強, 如果係真, 呢點我覺得好好!
K1 每班約幾多學生? 對幾多老師? 英文定中文? 是雙班主任制嗎?
多謝你無私的sharing

你好。可呂可以講多少少升小D野,因為網上揾唔到九龍方方升小的資料
PM都得

謝謝

九龍塘既話~ 方方無咩特別~
唔值得咁出去
佢谷既~ 好早寫字
K2一開學已經要默書

Rebecca_l 發表於 19-5-3 07:07

有42巴士出kln tong, 但落車都要行10分鐘....

純粹講車程:42一落就係喇喎,仲有觀塘紅van,都係界限街油站落

回覆樓主:

幼稚園真係揀間唔好太遠,因為精神真係好重要,有小朋友讀過幼稚園就會知,佢冇精神嗰日真係可以係學校淨喊同扭計加發夢。。。
同埋方方對升小既幫助又未到要搭咁遠車。。。

回覆 tovibb 的帖子

唔係講緊對衝道個間九龍方方?
‹ 上一主題|下一主題