用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求資料!英國學校對SEN (亞氏保加)兒童,教育如何?謝 ...
go

求資料!英國學校對SEN (亞氏保加)兒童,教育如何?謝謝 [複製鏈接]

求資料!英國學校對SEN (亞氏保加)兒童,教育如何?謝謝

請問有冇家長或朋友以移民去英國?知道當地對特殊教育如何?支援如何?謝謝
   4    0    0    0

回覆 Maykhera 的帖子

我見有些學校寫明收SEN學生你可以問問agent 哪一間收SEN

Maykhera 發表於 19-5-1 10:16
求資料!英國學校對SEN (亞氏保加)兒童,教育如何?謝謝

請問有冇家長或朋友以移民去英國?知道當地對特 ...

以我知,倫敦南部Kingsley 有專收SEN學生,而且係特別指定,應該有負責呢方面嘅老師,可以了解下

cfs 發表於 19-5-5 09:30
以我知,倫敦南部Kingsley 有專收SEN學生,而且係特別指定,應該有負責呢方面嘅老師,可以了解下
...

Thanks a lot!

零極限 發表於 19-5-5 03:46
回覆 Maykhera 的帖子

我見有些學校寫明收SEN學生你可以問問agent 哪一間收SEN

Thanks a lot!

https://www.mumsnet.com/Talk/special_educational_needs
英國本地媽咪網有專題討論區。建議你直接去搜尋

LAS01 發表於 19-5-15 16:21
https://www.mumsnet.com/Talk/special_educational_needs
英國本地媽咪網有專題討論區。建議你直接去搜尋 ...

Thanks so much!

回覆樓主:

英國好多學校(state & private) 都有好多support 俾SEN。好多學校website都會有講,你可以睇下。你住邊區呀?小朋友幾大?

有d 學校不但有老師負責SEN,council 都會俾support ,有d大學會安排social worker去做placement 等等。
政府支援佢哋排期都唔算耐,(depends 你住邊),不用擔心!

‹ 上一主題|下一主題