用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請敎esf primary的師生比例?
go

請敎esf primary的師生比例?

一班30人只有一個老師?有TA嗎

Mrspan 發表於 19-4-24 11:41

每班一個班主任一個TA

係咪高小會冇左個TA? Cannot find relevant info on the websites
Thx

回覆 Mrspan 的帖子

Yes, 1 TA for Year 1-3. Not after that.

Mrspan 發表於 19-4-24 17:42
係咪高小會冇左個TA? Cannot find relevant info on the websites
Thx

Y1-Y4 有TA。Y5 Y6週一至週三有TA,週四週五冇。

hitommycc 發表於 19-4-24 19:28

Y1-Y4 有TA。Y5 Y6週一至週三有TA,週四週五冇。

I see
似乎唔同esf primary有少少分別
請問Hitommycc的小朋友讀那間esf?  Thx!

Mrspan 發表於 19-4-24 23:24
I see
似乎唔同esf primary有少少分別
請問Hitommycc的小朋友讀那間esf?  Thx!

學校網站staff - support team有列出現各年級各班TA,可查閱

Mrspan 發表於 19-4-24 11:41

SJS Year 1-3 一班一個 EA,Year 4-6就share EA (好似有些班有EA有些冇EA) 如果班入面有幾個learning support students可能會再多一個老師或EA

Thanks everyone for the info!