用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 求教各位荃灣3頭大抽變點排
go

求教各位荃灣3頭大抽變點排 [複製鏈接]

小朋友好唔好彩, 班主住話佢剛剛跌入三, 建議乙一放林百欣, 但我想小朋友入燕京, 最慘只有借位2個額, 如放林百欣第一, 咁燕京就冇機會, 但改放燕京先, 之後才填林百欣, 又怕到時連林百欣都派唔到, 唔知會碌左去邊, 現在好煩, 真係唔知應該點填? 希望有經驗的BK媽媽幫忙幫忙!! 老師已催我比資料了. 謝謝
   0    0    0    0

醒目開學勳章

乙一放林百欣, 燕京借位2個額, 可能是B2 的保險線, 根本輪唔到B3抽.  到七月先去燕京叩門

老實講,. 如果喜歡, 我會放燕京先 !
已經是B3 生, 那怕一博 !
B3抽獎大家都睇彩數, 點解要先投降 !  

回覆 subb 的帖子

謝謝兩位回覆... 我都是這樣想, 乙一放燕京, 乙二林百欣, 到時再叩燕京.. 但乙三之後根本唔知要點填? 根本都填唔到咁多間

MANDIMM 發表於 19-4-16 16:55
回覆 subb 的帖子

謝謝兩位回覆... 我都是這樣想, 乙一放燕京, 乙二林百欣, 到時再叩燕京.. 但乙三之後根 ...
乙二有什麼可能會派到林百欣! 姚連生也機會極微. 唔想去其餘兩間BAND 3, 乙二要放李炳. BAND 2有唔少人先放燕京才放林百欣, 姚連生, 第一志願燕京一點也不穩陣.

如果是我揀, 我會第一姚連生, 第二李炳, 這樣會穩陣少少.

回覆 jcctiu 的帖子

姚連生學校今年評佢為2C呀, 佢班主任根本都不建議我小朋友排這間, 因BAND 2 已被填曬了.

MANDIMM 發表於 19-4-17 12:11

姚連生學校今年評佢為2C呀, 佢班主任根本都不建議我小朋友排這間, 因BAND 2 已被填曬 ...
姚連生現在成績好了這麼多? 以往一向排名 林百欣 2C/3A, 姚連生 3A頭, 李炳 3B, 其餘兩間就...總之要去扣門.

係呀, 今年學校排姚連生 2C/3A  林百欣 3A  李炳 3B   其餘兩間 3C .... 其實李炳在觀校後感覺都唔差, 校長, 老師同學生都好積極, 比我感覺係佢地好想齊心攪好學校, 而且係可風隔鄰, 唯獨位置交通好唔方便.

‹ 上一主題|下一主題