用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 煩惱左好耐...黃埔嘉德麗 VS 九龍塘啟思
go

煩惱左好耐...黃埔嘉德麗 VS 九龍塘啟思 [複製鏈接]

想請問各位意見,已經諗左好耐都15 16
小朋友12月細B,而家插班讀黃埔嘉德麗PN,9月會升上K1
而另外九龍塘啟思都收左佢9月讀K1

兩間都唔係我最想佢讀既學校,所以讀邊間都會今年試下再IN心儀幼稚園,學費全年差唔多
一間冇咩名氣,學生唔係好多,老師有愛心耐性
後者出名happy school,聽講老師都係好有愛心

應該繼續留向嘉德麗定轉去啟思好?

0    0    0    0

回覆樓主:

留喺嘉德麗,因為啟思都唔係心儀,無必要由一間唔心儀轉去另一間唔心儀。
既然已決心再int, 一動不如一靜,小朋友唔駛再適應過(年年轉校),而且K1開學後過2個月就到K int,感覺轉啟思也幫助不大。

wg_ann 發表於 19-4-16 09:33
留喺嘉德麗,因為啟思都唔係心儀,無必要由一間唔心儀轉去另一間唔心儀。
既然已決心再int, 一動不如一靜, ...
你既一句"無必要由一間唔心儀轉去另一間唔心儀",睇完真係笑左你講得冇錯,真係冇咩必要轉去一間唔心儀既幼稚園

不過最怕係今年再IN都係得個吉,咁就要諗呢兩間邊一間繼續讀會比較好

nicki_kwan 發表於 19-4-16 10:04
你既一句"無必要由一間唔心儀轉去另一間唔心儀",睇完真係笑左你講得冇錯,真係冇咩必要轉去一間唔心 ...

請問你最後的選擇係咩?留係嘉德麗定轉左去啟思?

回覆 missmaymei 的帖子

最後去左九龍塘基督教中心度讀K1

‹ 上一主題|下一主題