用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田band 2
go

沙田band 2 [複製鏈接]

呈三失手,肯定band 2.
自1 band1C 自2 band 2a
現在大抽獎打算:
甲1 band1C
乙1 band1c 定 2a  乙2 band 2a
或是咩都唔諗乙1 2a?
個心十五十六,下唔定主意⋯⋯
   4    0    0    0

Band2 可以試下沙循

WilliamCheung05 發表於 19-4-14 11:59
沙循唔係band 1B?

回覆 lawmiki 的帖子
Banding 1B
sorry,看錯了,以為是其他的.

WilliamCheung05 發表於 19-4-14 11:59

B2试沙循??有啲大整蠱喎,抽到都讀唔掂超辛苦啦  
沙循去年DSE成绩所有科目4+比率53.5 .   3322率 85.9 .
聯招學土 80.47.   咁都叫 1C-2A  ???

lawmiki 發表於 19-4-14 11:57
呈三失手,肯定band 2.
自1 band1C 自2 band 2a
現在大抽獎打算:

今年升中學童多咗,B2生最多只能搏一間次熱1C,但亦要考慮小朋友嘅能力,如果唔想太進取乙1選 B2囉,部份B2嘅英文班跟1C英中差距不會太大。

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-14 13:31
今年升中學童多咗,B2生最多只能搏一間次熱1C,但亦要考慮小朋友嘅能力,如果唔想太進取乙1選 B2囉,部份B ...
Band 1C 我想選郭得勝(郭,鄭榮之二間都係話其實系band 1C-2A之間,band 1 人冇咁多人選這兩間,我好想但已不敢放乙1,只敢放甲1乙1馬崇或胡中 二選一
乙2馬崇或胡中 二選一
乙3已經唔知選咩好

回覆樓主:

放沙循又真係過份點……

lawmiki 發表於 19-4-14 14:00
Band 1C 我想選郭得勝(郭,鄭榮之二間都係話其實系band 1C-2A之間,band 1 人冇咁多人選這兩間,我好想但已 ...

如肯定band 2.
鄭都有點機會,郭就難點。
跟住你乙2兩間都叫熱門喎,如落乙3你都ok,咁都可以

lawmiki 發表於 19-4-14 14:00
Band 1C 我想選郭得勝(郭,鄭榮之二間都係話其實系band 1C-2A之間,band 1 人冇咁多人選這兩間,我好想但已 ...

郭同鄭、沙官及聖心多數是B1生保險缐及邊緣生嘅目標。胡忠大抽獎有74個位,馬崇有55個,馬崇都幾熱位亦少,唔太建議放乙二,其他B2排位可考慮青年會/聖若瑟/覺光..

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-14 14:19
郭同鄭、沙官及聖心多數是B1生保險缐及邊緣生嘅目標。胡忠大抽獎有74個位,馬崇有55個,馬崇都幾熱位亦少 ...
小朋友是活動型,喜歡運動,課外活動。咁胡忠是否不適合?填完乙1已經不知乙2填咩好?
乙1馬崇
乙2可以基督?
乙3陳震夏?

lawmiki 發表於 19-4-14 15:14
小朋友是活動型,喜歡運動,課外活動。咁胡忠是否不適合?填完乙1已經不知乙2填咩好?
乙1馬崇
乙2可以基督 ...

pm you

我在胡忠校網見到都是學術的得奬較多, 那是不是不太著重活動?   我仔在小學是排球, 他好想中學繼續打排球,但都在揾BAND 2有排球隊的。

Belle3 發表於 19-4-14 23:30

我在胡忠校網見到都是學術的得奬較多, 那是不是不太著重活動?   我仔在小學是排球,  ...
以我所知,胡中比較著重讀書,之前聼人講過係唯一一間馬鞍山1c,係中文中學。學術上應該係全沙田band 2最好。但晤啱我小朋友⋯⋯我小朋友係運動型,有參加學界,
已經想想中學玩排球,花式跳繩⋯⋯所以我選了馬崇 陳震夏

醒目開學勳章 王國長老

lawmiki 發表於 19-4-14 12:05
沙循唔係band 1B?
沙循

林漢光, 鄭榮之, 聖心呢幾間就會搏一搏

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Belle3 發表於 19-4-14 23:30

我在胡忠校網見到都是學術的得奬較多, 那是不是不太著重活動?   我仔在小學是排球,  ...
想打排球可揀林漢光同聖心
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

lawmiki 發表於 19-4-16 09:02
以我所知,胡中比較著重讀書,之前聼人講過係唯一一間馬鞍山1c,係中文中學。學術上應該係全沙田band 2最好 ...
學界排球精英賽

17/18 年度聖心有份, 好似 8 強止步

18/19 年度林漢光入 8 強, 4 強止步

我仔仔是band 2頭,不愛運動,如乙一揀鄭榮之有機會及適合嗎?

Band2頭成績選擇鄭榮之很適合 放第一志願有相當機會 但記得 第二志願 開始要保守少少 不可選擇 馬崇 或者 胡忠中學

回覆 Happykidss 的帖子

多謝指點!乙二揀聖若瑟入的機會大嗎?若比較鄭榮之和胡忠,那間較好?
‹ 上一主題|下一主題