用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 鄭丹瑞父女:探索名人爸爸的抉擇與女兒的蛻變 ...
樓主: 小時了了
go

鄭丹瑞父女:探索名人爸爸的抉擇與女兒的蛻變 [複製鏈接]

兩位爸爸自己做talk show 、做主持,同有自己小朋友一齊嘅時候,係有唔同嘅表現嘅,尤其張導自己嘅視頻。

前段25分鐘都好值得去聽下,Zaneta 對英美大學嘅精簡分析係好到肉。
家姐同個妹對多元語言文化嘅體會,好值得去探討下,到底自身語言文化嘅優點同價值,家長係咪可以完全忽視呢?

Charlotte_mom 發表於 19-4-4 18:32
呢方面我都好佩服我老闆

老闆博士級,做商界高層(亞太區阿頭級數),兩個仔女都在英國讀一流boarding sc ...

如無記錯, 周大碌個長孫係讀藝術既, 而家佢攪既商場亦滲入藝術元素....

普通家庭細路, 揀科唔諗就業就勢係假, 仲要托錢去國外讀大學....

留意在線藝人, 就算唔係富豪級, 佢地既名氣可以讓佢賺錢能力超越年齡.

反過來, 普通家庭打工仔父母, 到入伍年齡已經係倒數階段, 仲講物鬼考古!

ABC-DAD 發表於 19-4-19 11:16
兩位爸爸自己做talk show 、做主持,同有自己小朋友一齊嘅時候,係有唔同嘅表現嘅,尤其張導自己嘅視頻。 ...

如無記錯, 旦導跟張導係老友兼沙煲兄弟...

retriever 發表於 19-4-30 10:44
如無記錯, 旦導跟張導係老友兼沙煲兄弟...
我唔會記呢啲嘢啦。
人地對襯家都唔關我事吖。
‹ 上一主題|下一主題