用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 Beamline for schools by CERN
go

Beamline for schools by CERN [複製鏈接]

有同學參加過,可以分享一下嗎?
https://voisins.cern/en/offre/bl4s
   0    0    1    0

Anniemun 發表於 19-4-1 13:18
有同學參加過,可以分享一下嗎?
https://voisins.cern/en/offre/bl4s

Cool!
我都想知呀!

planetearth 發表於 19-4-1 21:09
Cool!
我都想知呀!
小兒今年有參加,想問問有冇同學玩過,能分享一下經驗。

Anniemun 發表於 19-4-2 17:43
小兒今年有參加,想問問有冇同學玩過,能分享一下經驗。
你問過讀數有咩出路,去完你可以再問下仔

ABC-DAD 發表於 19-4-5 13:08
你問過讀數有咩出路,去完你可以再問下仔
師兄真好記性,阿仔除了喜歡數,也喜歡 phy, 今次他有機會可以玩這比賽,見他眼界也開闊了!另外,想請教下,最近見有 post 說 nj 學生可在同一大學 hold 幾個 offer, 不知是否確實,因之前又睇過啲 post 說同一大學可選3個 choice, 1st 有offer 的話,2 nd 和 3rd 就不會再出,如 1st 冇就會順序,不知哪個資料才正確呢?謝謝!

Anniemun 發表於 19-4-5 14:06
師兄真好記性,阿仔除了喜歡數,也喜歡 phy, 今次他有機會可以玩這比賽,見他眼界也開闊了!另外,想請教下 ...
我唔識答喎,我係唔會鼓勵同一間大學報多過2個學系。
諗清楚想點先,放安全網要思考,每個人個案唔一樣,重有啲係人地朋友嘅case, 好睇同學自己掌握自己幾多嘢。識打好自己手上嘅牌已經夠了。

等你分享。

ABC-DAD 發表於 19-4-5 15:21
我唔識答喎,我係唔會鼓勵同一間大學報多過2個學系。
諗清楚想點先,放安全網要思考,每個人個案唔一樣,重 ...
6月會有 result, 希望對升大學有幫助。

Anniemun 發表於 19-4-8 13:34
6月會有 result, 希望對升大學有幫助。
目標大概是要在那裏讀PhD 才對。
方向對,助力就會出現。

放鬆自己,要信仔嘅能力會有百樂指引。

Anniemun 發表於 19-4-5 14:06
師兄真好記性,阿仔除了喜歡數,也喜歡 phy, 今次他有機會可以玩這比賽,見他眼界也開闊了!另外,想請教下 ...

在香港,每間U 有幾多個志願都不會同, HKU 一個主、四個副, CU 是 1、2、3, HKUST 是 1、2, City 是任報,幾多個都得。

由於每個offer的條件都不同,有些U
是可以同一間 U , 同時接受幾個offer.

Anniemun    發表於 19-4-9 08:14

ABC-DAD 發表於 19-4-8 15:23
目標大概是要在那裏讀PhD 才對。
方向對,助力就會出現。
多謝提點,內容真心有質素,最近睇得太多沒養分的回應(多隻xx。。。),真心覺得沒討論價值。
‹ 上一主題|下一主題