用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Seven 書包
樓主: tomorrowbb
go

Seven 書包 [複製鏈接]

tomorrowbb 發表於 19-3-28 08:38
點解一年加€20...送到家中嗎?

係呀,送到門口

tomorrowbb 發表於 19-3-24 10:49
小朋友準備讀小一,想購買seven書包,可以在那裏購買呢?上官網運費要Eur29.9,有什麼途徑買可以便宜一點 ...

我買了兩個都是經 FB 買的。各國代購kikki。係幾輕嘅。小一用會覺得書包好大,但無所謂的。仔小4就襯佢身形。兩個同款。一個$850 一個$750, 後者學期中買,唔知點解平$100。

不要問我那個 FB 買啊!也不要PM問我啊!自己search下文中關鍵字。

回覆樓主

想問下邊一個model比較好用?
例如那一款有水樽位呢?

Mchacha 發表於 19-3-29 13:51
想問下邊一個model比較好用?
例如那一款有水樽位呢?

我女小一用扣款(大size,有水樽位),完全冇問題。拉鍊款因為背帶設計問題,我反而覺得唔岩初小用。我大仔初時用spi背到我膊頭痛,而家幫細女背seven就知分別有幾大。

回覆 mansum92 的帖子

請問你女女用緊個款係28LT、29LT還是30LT?我都想買個SEVEN書包俾個女,最好係可以由小四用到小六。所以都煩緊要買28LT定29LT。

cdleep 發表於 19-4-1 12:01

請問你女女用緊個款係28LT、29LT還是30LT?我都想買個SEVEN書包俾個女,最好係可以由 ...

我唔知幾多LT, 我係shop買,扣款得一個size

cdleep 發表於 19-4-1 12:01

請問你女女用緊個款係28LT、29LT還是30LT?我都想買個SEVEN書包俾個女,最好係可以由 ...

應該係28LT

mansum92 發表於 19-4-1 21:41
應該係28LT

我剛剛係FxB Seven Backpack訂左個28LT

cdleep 發表於 19-4-1 23:12
我剛剛係FxB Seven Backpack訂左個28LT

28L是雙扣嗎?

回覆 Mchacha 的帖子

係雙扣

mansum92 發表於 19-4-1 21:37
我唔知幾多LT, 我係shop買,扣款得一個size
請問是在香港店買嗎?門舖係邊架我都5想去睇下,謝謝!

小朋友準備讀小一,想購買seven書包,可以在那裏購買呢?上官網運費要Eur29.9,有什麼途徑買可以便宜一點 ...

Amazon US 買,  再用美國集運公司運返香港

Amazon US + 美國運費 最平款式 USD 49+9 = USD 58 (about HKD 464)

美國集運返香港,  大約500g HKD 20

當俾夠 HKD 100 做集運費, 總計都係大約 HKD 600 內

https://www.amazon.com/s?k=seven+backpack+doubling&s=price-asc-rank&crid=YE1747TG6095&qid=1558575772&sprefix=seven+backpack%2Caps%2C330&ref=sr_st_price-asc-rank

不過再睇清楚D,  search 出黎的款式是 SJ,  非seven,  不過係同一個店主 "Mr Backpack"。睇返官網, SJ, Seven 原來都係同一個公司。

Seven 的店名叫 "Seven7" ,  店主 (Ships from and sold by Mr. Backpack)    

又或者直接係賣家page :
https://www.amazon.com/s?k=seven+backpack&me=A3H04QIJC7GZL2&ref=nb_sb_noss

或者你夾多幾個人官網買都抵的

我計過一個人運費 HKD 9xx ;  2-3 個人 平均 HKD 7xx

nancylaw1228 發表於 19-5-23 09:45
Amazon US 買,  再用美國集運公司運返香港

Amazon US + 美國運費 最平款式 USD 49+9 = USD 58 (about HKD ...

可否post您買的書包款式出來?幾大?小一揹可以嗎?麻煩晒

selenalim 發表於 19-5-24 12:57
可否post您買的書包款式出來?幾大?小一揹可以嗎?麻煩晒

我買左這款,  最細的款式, 21LT-28LT;  不過現在好似無貨
我仔110CM,  揹起來有些大,  over 左pat pat ,  不過我估到小二高些 就已經會正常好多

https://www.amazon.com/gp/product/B06XH43XHL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

‹ 上一主題|下一主題