用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPC VS YW (emoji)
樓主: hisambaby
go

SPC VS YW (emoji)   [複製鏈接]

上年度經驗,SPC是沒有 2nd interview 的。上年約1700位申請者,不是 all  can have a chance for interview,面試時是小組形式,四至五人一组,分英文及中文兩部份,每次由兩位老師負責, 沒有艱深的學術/科學/時事題目,氣氛輕鬆。正選結果公佈後一至兩個星期,便會立即開始致電  waiting list。SPC現任校長的兒子也正就讀該校; 一位副校更是校友,所以弘我藍傲的 brotherhood 很強烈。

IloveJJ 發表於 19-12-24 22:47
係呀!舊年係收咗,但可能每年唔同架嘛!我哋舊年係呈三期間收的,忘記了實際日期
...
今年到我仔報左SPC, 緊張中, 唔知幾時知道有無得面試。
仔可以自動自覺溫書就好了。

我地也有報,英華出左面試日期,相信同英華撞期,英華有人已說不能改期
不過本來就機會不大
一樣呈一好,呈二失手
只能隨緣,不寄厚望!

hisambaby 發表於 19-3-14 22:48
選邊間?

SPC for sure, unless you have....

1. SPCC
2. LSC
3. DBS

You should check their annual report, hkssf website and also School Music Festival webpage.....
‹ 上一主題|下一主題