用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 基督教崇真中學
go

基督教崇真中學 [複製鏈接]

兒子後補收到基崇的 offer,想認識這學校更多,請各位幫忙。🙇🏻‍♀️
1)學校同老師是否很關愛學生?師生關係 close 嗎?個人很喜歡佢嘅十二門徒計劃,未知成效如何?
2)會否很谷成績?對於成績普通或未如理想,有否輔助或補底?
3)校風和學生都「純」嗎?
4)新校長和原來團隊的磨合如何?新校長對舊有制度或理念有否已帶來一些改變?
5)有咩 program 特別幫助中一適應,尤其係中文小學學生,英文程度普通的?
謝謝!
   2    0    0    0

MaMom 發表於 19-3-14 08:19
兒子後補收到基崇的 offer,想認識這學校更多,請各位幫忙。🙇🏻‍♀️
1)學校同老師是否很 ...

不是清楚學校才去報讀?

回覆 paulalover 的帖子

都是從簡介會或開放日知道。希望能有機會知道實際「用家」的意見。😅

升一中的暑假會有一個 8 日的 BRIDGING COURSE, 幫同學仔適應英語教學.  考完PRE S1 後, 學校會按結果安排有需要的學生在上學期上中英或數的奮進班, 每星期一堂.  而上學期考試後, 如果主科成績唔合格或稍遜, 就會安排下學期上奮進班.

回覆樓主:

其實好多關於基崇既post , 唔好咁懶自己爬吓文

kitkitlo 發表於 19-3-15 14:23
其實好多關於基崇既post , 唔好咁懶自己爬吓文

認同,其實有部分問題爬下文都搵到答案

5tgb    發表於 19-3-15 22:54
‹ 上一主題|下一主題