用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019英國監護人***急
樓主: 雨眾不桐73
go

2019英國監護人***急   [複製鏈接]

cfs 發表於 19-4-7 17:20
正在申請時有表填,可以填上個人要求,不過可否安排到就住先知喇。佢會根據你學校位置及要求去安排,不過 ...

Ic,
我考慮緊用whitehouse 或StudyLink 好

醒目開學勳章

回覆樓主:

james加了價,vat加成2千港紙   

回覆 kit2004 的帖子

請問你在用james嗎?分享一下使用感受好嗎。謝謝

醒目開學勳章

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 10:55
回覆 kit2004 的帖子

請問你在用james嗎?分享一下使用感受好嗎。謝謝

之前跟開女仔好好,好交帶,有heart, 好快覆,點知佢突然冇做,以後跟野好差,問左唔覆,一係成日話問同事好遲先答。我覺得因個女仔冇做冇人專人跟。幾個月都係甘我都忍。爆發點係仔第一次home stay, 第2日要走,佢點坐車幾點都唔知,問番我地   問guardian又係唔覆,放工完全冇回應, 最後要問學校。最後我向agent投訴james, 我話要轉。佢聽完都覺得不可接受。佢向james反影,亦叫我比機會佢地。隔一日js即刻道歉,好快覆,以後假期前後都有回應。可能之前個女仔實在太好,佢真係好細心。依家都可以但就係做工作範圍,都ok. 加左甘多都會用佢。同因為幾個同form都係用呢間,homestay多數係一齊仔會開心d

kit2004 發表於 19-4-26 12:15
之前跟開女仔好好,好交帶,有heart, 好快覆,點知佢突然冇做,以後跟野好差,問左唔覆,一係成日話問同事 ...
你的agent都給好幫你跟進,但我不是agent介紹的James如果有問題都不知道找誰幫忙!

醒目開學勳章

回覆樓主:

你對james都有問題嗎?如有問題一定要開聲,同老闆 Irene 反影,好快覆

kit2004 發表於 19-4-26 15:21
你對james都有問題嗎?如有問題一定要開聲,同老闆 Irene 反影,好快覆
我想使用她的監護人服務。

kit2004 發表於 19-4-26 12:15
之前跟開女仔好好,好交帶,有heart, 好快覆,點知佢突然冇做,以後跟野好差,問左唔覆,一係成日話問同事 ...
James的服務改進後你還在用她的監護人,現在沒有再發生任何問題了是嗎?他們每個學期會去學校探望小朋友嗎?會經常打電話去學校找舍監,老師,小朋友瞭解在校的學習和生活的情況嗎?他們安排的寄宿家庭是按你的要求嗎?放假小朋友在寄宿家庭都做什麽呀?謝謝

醒目開學勳章

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 17:25
James的服務改進後你還在用她的監護人,現在沒有再發生任何問題了是嗎?他們每個學期會去學校探望小朋友嗎 ...

現在沒有問題, 他們通常在開學頭會探望小朋友, 會影相放落ig /facebook .唔會經常打電話去學校除非你有需要, 學校找你通常都會email.  住宿家庭會按你的要求, 到住宿家庭就是責任完,你要問你小朋友了。除非有問題先會找guardian吧!

kit2004 發表於 19-4-25 16:27
james加了價,vat加成2千港紙

是否19年9月加?加咗幾多?
DouglasMaMa :lol

醒目開學勳章

DOUGLASMAMA 發表於 19-4-26 20:05
是否19年9月加?加咗幾多?

kit2004 發表於 19-4-26 20:36

謝謝,沒有留意到
DouglasMaMa :lol

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 17:25
James的服務改進後你還在用她的監護人,現在沒有再發生任何問題了是嗎?他們每個學期會去學校探望小朋友嗎 ...

放假小孩在寄宿家庭做什麼?示符果個家庭了,每個家庭也不一様,朋友的大多是小孩自由活動,當然留喺房上網,煲劇,休息,開餐才會見面。當然有啲會同孩子外出,不過獨留他們在家一樣有,因為他們也要工作,可能是短時間工作,屋內不會只有你一個留學生,同時會有其他學校學生,早午餐留低糧食給孩子。年紀十五六左右的留學生,會自己出外逛,根據法例時間回家

cfs 發表於 19-4-26 23:04
放假小孩在寄宿家庭做什麼?示符果個家庭了,每個家庭也不一様,朋友的大多是小孩自由活動,當然留喺房上 ...
可以獨留小朋友在家!感覺不太安全呀!就是需要他們照顧的年齡才會去寄宿家庭,他們如果工作家裏也要有成年人才可以吧?

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 23:34
可以獨留小朋友在家!感覺不太安全呀!就是需要他們照顧的年齡才會去寄宿家庭,他們如果工作家裏也要有成年 ...

法例吾同香港,香港家長亦比較緊張,外國沒有那麼緊張

kit2004 發表於 19-4-26 20:36
請問你是用金計劃還是銀計劃?

cfs 發表於 19-4-26 23:41
法例吾同香港,香港家長亦比較緊張,外國沒有那麼緊張
原來是這樣!還以為寄宿家庭一定會有成年人陪同!這是有點擔心的!如果假期只是在家打機上網沒有戶外活動!!!!!

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 23:47
原來是這樣!還以為寄宿家庭一定會有成年人陪同!這是有點擔心的!如果假期只是在家打機上網沒有戶外活動! ...

所以點解而家興逢假期飛返香港,趨勢係咁,一來機票比以前便宜,選擇多左。二來留寄宿家庭也要撞彩,亦未必每次相同家庭,每次滿意,買張機票也差不多價錢,回身邊好。監戶人公司只是有緊要時的幫手,聯絡孩子及同學校溝通,還是自己負責比較好。

醒目開學勳章

雨眾不桐73 發表於 19-4-26 23:44
請問你是用金計劃還是銀計劃?
silver

cfs 發表於 19-4-27 00:02
所以點解而家興逢假期飛返香港,趨勢係咁,一來機票比以前便宜,選擇多左。二來留寄宿家庭也要撞彩,亦未 ...
Half Term時間短小朋友回香港也是很辛苦(長途飛機和時差)!難取捨!!!
‹ 上一主題|下一主題