用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華書院 vs屯門四大
樓主: cga
go

英華書院 vs屯門四大   [複製鏈接]

banhung 發表於 19-4-10 09:33
都唔算指示,只是拿直資offer, 校長比提議你,直資適合小朋友多d, 即是唔收,或是兩者都適合,只是曲線比 ...

令我想起舊年單新聞...... 元朗信義同一d家長講佢仔女好適合佢學校,d家長唸住校長暗示,但最後無收!

提醒大家小心計算風險!

pandamommy 發表於 19-4-10 09:51
令我想起舊年單新聞...... 元朗信義同一d家長講佢仔女好適合佢學校,d家長唸住校長暗示,但最後無收!

提 ...
之前都有不少人去到港同3rd int,負責interview 既老師話同學成績咁好,點解會揀呢間學校呢?以為坐定粒六收硬,之後無哂下文。
有理由懷疑此舉只係其中開場白之一。

IYY    發表於 19-4-10 16:12

回覆樓主:

點解吾照註冊英華,直程放榜先去叩門,咁樣吾使比校長跣,反正囝囝先生都鍾意英華。

2個男人都話揀英華,偏偏個女人一意孤行要人去另一間⋯⋯有啲難理解

我也不會咁做。讀書既係佢,咁大個應該俾佢選擇。

bubuG 發表於 19-5-2 20:39
我也不會咁做。讀書既係佢,咁大個應該俾佢選擇。
冇錯,正如學校規定要學樂器,一學至少學6年,雖然心裡好想個仔學A樂器,但阿仔鐘意學B樂器,雖然心裡覺得B樂器唔適合佢,但同佢講左利害,佢都堅持面要B樂器,咁我會由佢,至少佢學得唔好唔會怨我。
‹ 上一主題|下一主題