用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 全港田徑比賽
樓主: Zoomfly
go

全港田徑比賽 [複製鏈接]

losoco 發表於 19-3-9 22:12
各位未有著落的田徑小王子
尋日有睇中學D1田徑直播嗎?
某田徑王國死得好慘

你係教練?  

醒目開學勳章 王國長老

elbar 發表於 19-3-11 17:58
你係教練?

我唔識運動,我都係咁同我同事講(佢女上星期跑全港第三)
叫佢去名校乘機「R」6年全船

回覆 Charlotte_mom 的帖子

6年應該冇咩可能, 正如球會買球員返來目的都係打江山.

江湖傳聞(相信真有其事), 某直資女校透過田徑計劃收咗個女仔, 點知升到中學後,對田徑漸失興趣, 繼而想退出田徑隊. 結果,學校會俾說話你聽.

所以, 學費呢樣野, 相信係逐年計, 今年有成績咪可以再傾明年.

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-3-11 15:25
跳高女神, 20歲考DSE

前女飛人(今屆雙亞軍), 參加咗7年D1
學界賽可以升 grade 玩既, 舊年 HYS 專登升幾個 B grade 去游 A grade, 咁就打低左 DGS
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

如果係"船" , 應該係六年的.  可以係全額, 半額, 1/4, 咩都有.  不過拎左就要努力跑.  

醒目開學勳章 王國長老

Zoomfly 發表於 19-3-12 10:35
回覆 Charlotte_mom 的帖子

6年應該冇咩可能, 正如球會買球員返來目的都係打江山.

識人拎過6年全船
不過最後叩入名津

miriam 發表於 19-3-12 11:03
學界賽可以升 grade 玩既, 舊年 HYS 專登升幾個 B grade 去游 A grade, 咁就打低左 DGS
...
一向都可以升grade 跑,女校較多,男校極少。

醒目開學勳章 王國長老

youngoldboy 發表於 19-3-12 13:45
係可以升, 但專登咁去為一個 Grade 去爭.........
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

youngoldboy 發表於 19-3-12 13:45

女校較多係,部分D1中學因中六生係較少出賽而變成Grade A唔夠人腳,局住搵Grade B和C鄧腳。相比下,男校係較少如此,S6學生仍會出賽~~~

miriam 發表於 19-3-12 13:49
係可以升, 但專登咁去為一個 Grade 去爭.........
這有D難講。女子組比賽,不時會出現A grade 成績比B grade 差,學校有時亦會考較會唔會B grade 太多高手,要分D上A grade 等多D同學有機會代表學校。

mcl203 發表於 19-3-11 14:25
坊間盛傳強校武狀元係又文又武㗎,部份甚或非1仔不可能收~~~
點止咁簡單,係又讀得又玩得,仲不費吹灰之力,大塘小魚都贏晒小塘top1吖嘛。
‹ 上一主題|下一主題