用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問Jupas入大學是否等於入八大?
go

請問Jupas入大學是否等於入八大? [複製鏈接]

如題,請教大家,因未有時間研究,謝謝!🙇
   2    0    0    0

frederickchow 發表於 19-2-24 16:19
如題,請教大家,因未有時間研究,謝謝!🙇

https://www.jupas.edu.hk/tc/about-jupas/introduction/

謝謝!那是否中學列出Jupas的入U率, 代表所有9大,珠海,...及非資助大學?

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

數字一向只會泵大
無寫,即包抄
Jupas offer > Jupas degree offer > UGC funded degree offer > 三大degree offer
每一「浸」水份幾多就難講了
成績好嘅學校,8大聯招vs聯招學士嘅%可以相差無幾

順帶一提,以上數字絕對有機會包埋公大及ssspd degree課程
成績一般嘅學校,就可能好大分別,以2018有同時公佈兩組數字嘅學校為例,最低只有38%(即聯招offer中只有38%係degree)
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3659724
無同時公佈兩組數字嘅,可能連2、3成都無!

Charlotte_mom 發表於 19-2-24 19:15
數字一向只會泵大
無寫,即包抄
Jupas offer > Jupas degree offer > UGC funded degree offer > 三大degre ...
謝謝詳細講解,若學校不公佈,真的很難知道入八大的%🤔

請問有沒有高人有做了往年各大院系收生分數或類似的資料可作參考?

醒目開學勳章 王國長老

MCLIAN 發表於 19-2-25 08:56
請問有沒有高人有做了往年各大院系收生分數或類似的資料可作參考?

Jupas派位的,網頁基本都有
其他自資就無official,靠網民報料
‹ 上一主題|下一主題